Muslera'ya büyük tepki

Muslera'ya büyük tepki

SPOR Haberleri

Uruguay'ın Kosta Rika maçından 3-1 mağlup ayrılması Uruguaylı taraftarları sinirlendirdi. Taraftarlar Twitter'dan sert yorumlar attı.

Uruguay Kosta Rika maçında yediği hatalı gollerle Uruguaylı taraftarların tepkisini çeken Fernando Muslera'ya sert eleştiriler geldi. Sosyal medyada Uruguaylı taraftarların büyük tepki gösterdiği Muslera için 'bu Muslera olamaz' ifadeleri kullandı. Özellikle ilk yarıda yapmış olduğu hatalı çıkış ve yediği son gol yüzünden taraftarların sinirlendiği Uruguaylı kaleci tepkilere kulağını tıkadı. Sosyal medyadaki tepkilerden Galatasaray'ın kaleci antrenörü Taffarel de nasibini aldı. Muslera'nın hatalı gollerinden sonra Uruguaylı taraftarlar 'düşünebiliyor musunuz Muslera'nın hocası Taffarel' diyerek takıldı. Ayrıca bazı taraftarlar sosyal medyada bir sonraki maçta Muslera'nın yerine Vasco da Gama'nın kalecisi Martin Silva'nın oynaması talebinde bulundu. nbsp;


KOSTA RİKA URUGUAY MAÇI GOLLERİ VE ÖZETİ-izle




Muslera'ya büyük tepki

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR


90+4 Maçta gergin anlar yaşanıyor. Campbell'ın maruz kaldığı sert müdahalenin ardından iki takım oyuncuları arasında elektriklenme yaşandı.Pereira kırmızı kart gördü


90+2 Maçın sonu 5 dakikalık oynanmamış kabul edilen süre eklendi.


84' GOOOL! Kosta Rika farkı ikiye çıkardı. Urena oyuna girer girmez ayağının tozuyla golü buldu.


81' Martin Caceres sarı kart gördü.


78' Maçta Caceres 45 isabetli pasla bu alanda ilk sırada yer alıyor.


74' Uruguay büyük riskler alarak Kosta Rika kalesine yükleniyor. Kosta Rika ise Uruguay'ın arka alanda bıraktığı boşlukları değerlendirerek farkı arttırmaya çalışıyor.


70' Mükemmel bir ver kaçla ceza sahasına sokulan Cavani topu içeri çevirdi. Top kaleciyi geçti ancak Diaz riske girmeden topu kornere gönderdi.


66' Sağ kanattan Bolanos'un ortasına yükselen Duarte'nin kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.


64' Joel Kampbell hafif sağ çaprazdan mükemmel bir plaseşut çıkardı ancak top adeta direği yalayarak dışarı çıktı.


62' Uruguay iki oyuncu değişikliği birden yaparak skoru lehine çevirmek istiyor. Ancak Kosta Rika'nın defansif oyunu karşısında bu hiç de kolay görünmüyor.


59' Diego Forlan ve Gargano oyundan alındı ve yerlerine Nicolas Lodeiro ve Alvaro Gonzales oyuna dahil oldu.


57' GOOOOLLL! Duate Kosta Rika'yı 2-1 öne geçirdi! Bolanos'un serbest vuruşta topu arka bölüme kesti. topa hareketlenen Duate yere inen topu ters bir noktaya şık bir kafa vuruşu yaparak takımını öne geçirmeyi başardı.


54' GOOOLLL! Campbell maça beraberliğe getiriyor!


51' Bolanos'un ortasında Duate kale ağzında Muslera'yla karşı karşıya kaldı. İlk şutu Muslera'dan dönen Duate'nin ikinci şutu başarısız olunca Uruguay mutlak bir gol şansından yararlanamamış oldu.


50' Campbell'ı sert bir faulle durduran Diego Lugano maçın ilk sarı kartını gören futbolcu oldu.


48' Kosta Rika'da Duate topu uzaklaştırmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamayınca Uruguay bir taç atışı kazandı.


47' Başarılı paslarla Uruguay ceza sahasına sokulan Kosta Rika'da top sağ kanada aktarıldı. Ancak kesilen sert ortada top Uruguay defansından dönerek oyun alanını terk etti.


46' Maçın ikinci yarısı Kosta Rikalı futbolcuların vuruşuyla başladı.





İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR


45+2 Felix Brych ilk yarının sona erdiğini belirten düdüğü çalıyor. Soyunma odasına Uruguay Cavani'nin golüyle 1-0 önde giriyor.


41' Sol kanattan gelişen Uruguay atağında Caceres ceza sahası yayında pas bekleyen Forlan'la oynadı. İlk anda müsait olan Forlan, şut çekmekte tereddüt edince önü kapandı ve son bir hamleyle çekmeye çalıştığı şut etkili olmadı.


39' Kosta Rika orta sahada çok iyi paslaşmalar gerçekleştiriyor. Ancak Kosta Rikalı futbolcular son paslarda başarısız olunca atakları tehlikeli bir hale gelemiyor.


38' Bu dakikalarda maçın temposu bir hayli düşmüş durumda. Bunda daha önce de değindiğimiz havanın sıcak olmasının etkisi büyük.


36' Rodriguez'in Caceres'e aktarmaya çalıştığı topta Kosta Rika savunması araya girdi. Uruguay taç atışı kullanıyor.


35' Kosta Rika yan paslar yaparak Uruguay defansında açıklar arıyor. Şu dakikaya kadar bunu gerçekleştirebilmiş değiller.


34' karşılaşma 30 derecelik hava sıcaklığında ve yoğun nem oranı altında oynanıyor. Futbolcuların dakiklar geçtikçe zorlandıklarını görüyoruz.


33' Gamboa Caceres'e sert bir müdahale yaptı. Alman hakem Gamboa'yı uyarmakla yetindi.


32' Kosta Rika'nın soldan kullandığı serbest vuruşta Muslera çıkmakta tereddüt etti, ancak topa hiçbir futbolcu yetişemeyince top doğrudan dışarı çıktı.


30' Kosta Rika'nın kaleyi cepheden kullandığı serbest vuruşta top uzak kale direğine kesildi. Gonzales kendisine gelen topa sol çaprazdan vurdu ancak top defanstan da sekerek yan ağlarda kaldı.


29' Tejeda'nın Godine kayarak müdahalesinde Felix Brych faule hükmetti.


28' Campbell rakibinden çok şık bir şekilde sıyrıldı ancak uzun pasını takım arkadaşıyla buluşturamadı.


27' Joel Campbell hafif sağ çağrazdan yaklaşık 25 metreden sert bir şut çıkardı. Top direğin dibinden dışarı çıktı.


26' Sol kanattan gelişen Uruguay atağında Caceres ceza sahasına ortayı kesti. Savunmadan seken topa sol çaprazzdan gelişene vuran Forlan'ın şutu üstten dışarı çıktı.


24' GOOOOLL! Edison Cavani penaltı vuruşunu gole çevirdi.


23' Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında rakibi tarafından itilen Lugano yerde kalıyor. Felix Brych penaltı noktasını gösterdi.


19' Maxi Pereira, Bolanos'u adeta bir gölge gibi takip ediyor. Bu dakikaya kadar Bolanos etkili olamadı.


17' Caceres'in Cavani'nin koşu yoluna attığı topta Umana araya girdi ve topu auta bırakmak istedi. Ancak Cavani rakibini itince Alman hakem faul kararı verdi.


16' Uruguay'da sağ kanattan kullanılan serbest vuruş defanstan sekerek Edison Cavani'nin önüne düştü. Cavani sağ çaprazdan gelişine vurdu ancak top yandan dışarı çıktı.


15' Orta sahada kullanılan serbest vuruşu pasla kullanan Forlan, Caceres'e oynadı. Caceres'in uzaktan şansını denediği şutu defansta takıldı. Oluşan karambolde topla buluşan Uruguaylı futbolcular topu ağlara gönderdi ancak yan hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.


13' Kosta Rika ceza sahasına doldurulan topu Gonzales soğuk kanlılıkla kafayla kalecisi Navas'a bıraktı ve Uruguay atağı eriyip gitmiş oldu.


12' Kosta Rika atağında sol kanattan kesilen ortayı Godin kesti. Dönen topa yükselen Bryan Ruiz'in kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.


11' Uruguay'ın sağ kanattan geliştirdiği atakta Forlan, Cavani'yi düşündü. Ancak Cavani'nin pozisyonu ofsayt.


10' Kale ağzına gönerilen ortada Duarte, Lugano'yı arkadan itince Alman hakem faul kararı verdi.


9' Kosta Rika sol kanattan korner kullanıyor.


8' Uruguay takımında dikkat çeken isim orta sahadaki Maxi Pereira olarak görünüyor.Defansif anlamda takımına büyük katkı verdi bu dakikaya kadar.


6' Duarte'nin Caceres'e müdahalesi sert. Uruguaylı futbolcuların kart beklentisi var ancak Brych'in kararı faul.


5' Kosta Rikalı futbolcular ilk 5 dakika itibariyle daha hareketli bir görüntü çiziyor. Orta sahada Uruguaylı futbolculara büyük bir pres uyguluyorlar.


4' Bryan Ruiz, Arevalo'nun müdahalesiyle orta sahada yerde kalıyor. Alman hakemin kararı faul.


3' Joel Campbell sol kanattan topu ceza sahasına taşımak istedi ancak Uruguaylı futbolcular topa müdahale ederek atağın tehlikeli boyutlara ulaşmasını engelliyor.


2' Kosta Rika 5-4-1 dizilişiyle sahada yer alıyor ve savunma anlayışını oldukça ön planda tutuyor.


1' Felix Brych'ten ilk düdük geliyor. Dünya Kupası D Grubu ilk maçı Uruguaylı futbolcuların vuruşuyla başladı.


Dünya Kupası D Grubu'nda Uruguay ile Kosta Rika karşı karşıya geliyor.


Estadio Castelao Stadı'nda oynanan mücadeleyi Alman hakem Felix Brych yönetiyor.


İtalya ve İngiltere'nin olduğu ve 'Ölüm Grubu' olarak nitelendirilen D Grubu'nda heyecan bu karşılaşmayla birlikte başlıyor.


Takımların ilk 11'leri şöyle;


Uruguay: Muslera, Caceres, Lugano, Godin, Rodriguez, Stuani, Gargano, Pereira, Arevalo, Cavani, Forlan


Kosta Rika: Navas, Gonzalez, Umana, Borges, Duarte, Bolanos, Ruiz, Díaz, Gamboa, Tejeda, Campbell

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...