Uçan Hollandalı iddialı konuştu: 8 bile olurdu

Uçan Hollandalı iddialı konuştu: 8 bile olurdu

SPOR Haberleri

Uçan Hollandalı Robin Van Persie maçın ardından iddialı konuştu: 8 bile olurdu...

Son Dünya şampiyonu İspanya'yı 5-1'lik skorla yerle bir eden Hollanda'nın kaptanı Robin van Persie, "Çok iyi bir oyun ortaya koyduk. İkinci yarıda skor 6-1, 7-1 ve hatta 8-1 bile olabilirdi" ifadelerini kullandı.


2014 Dünya Kupası'nın ilk sansasyonel galibiyetine Hollanda imzasını attı. Kadrosunda Galatasaraylı Wesley Sneijder, Robin van Persie ve Arjen Robben'i bulunduran Portakallar, 2010'daki kupanın finalinde mağlup olduğu İspanya'yı 5-1 gibi farklı bir skorla devirdi. Maçın adamı seçilen Van Persie, harika performansıyla Hollanda'yı B Grubu'nun ilk maçının ardından liderliğe taşıdı. Kaptan, çok iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, "Top ilk geldiği anda hızlı bir şekilde kafa vuruşuna karar verdim. Özellikle ikinci yarıda etkili bir oyun ortaya koyduk. Skor 6-1, 7-1 ve hatta 8-1 bile olabilirdi" ifadelerini kullandı. Turnuvanın bitimiyle birlikte Manchester United'ın başına geçecek olan Louis van Gaal, karşılaşma öncesi böyle bir skor beklemediğini itiraf etti. Van Gaal, "Oyuncularım, taktiksel anlamda görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. Bu kadar gol olması harika. Böyle bir başlangıç, bize büyük moral oldu" dedi.
Uçan Hollandalı iddialı konuştu: 8 bile olurdu



'En ağır mağlubiyet'
İspanyol cephesinde ise beklenmediği mağlubiyetin şoku yaşanıyordu. Büyük hatalar yapan kaleci İker Casillas, "Herkesten çok özür diliyoruz. En kısa sürede ayağa kalmamız gerek" ifadelerini kullandı. Boğalar'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Xavi Hernandez, "Kariyerimin en ağır mağlubiyetini aldım. Çok kötü bir oyun oynadık. Artık Şili ve Avustralya maçlarını mutlaka kazanmamız gerekiyor" yorumunu yaptı. Teknik direktör Vicente del Bosque ise "Yenilgiden dolayı hepimiz sorumluyuz. Tek bir kişiyi suçlamak hata olur" ifadelerini kullandı.


Dikkat çekici rakamlar...
İlk kez bir Dünya Kupası şampiyonu, ilk karşılaşmasında kalesinde 5 gol birden gördü. İspanya, 1963'teki 6-2'lik İskoçya yenilgisinin ardından en ağır mağlubiyetini bu maçta yaşadı. Hollanda, 1938'den beri açılış maçlarını kaybetmiyor.
Van Persie, 3 Dünya Kupası'nda da gol atan ilk Hollandalı oldu. İspanya, 2008'den beri takımın başında olan Del Bosque yönetiminde 4. kez kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...