Esad, bir kasabayı geri aldı

Esad, bir kasabayı geri aldı

DÜNYA Haberleri

Suriye televizyonu, ordunun Lazkiye kentinin Türkiye sınırındaki Keseb kasabasını, silahlı gruplardan geri aldığını duyurdu.

Suriye Devlet televizyonu, Türkiye sınırı yakınındaki Keseb kasabasının devlet başkanı Beşşar Esad'a bağlı birliklerin düzenlediği operasyon sonucunda yeniden ele geçirildiğini duyurdu. Keseb kasabasının silahlı muhaliflerin eline geçmesinden sonra, Türkiye sınırı boyunca, Suriye hükümet güçlerinin kontrol ettiği bir geçiş noktası kalmamıştı.Katar merkezli medya kuruluşu El Cezire'nin internet sitesinde yer alan habere göre, devlet başkanı Beşşar Esad'ın memleketi Lazkiye yakınlarındaki kasaba için yaşanan çatışmalarda, Esad'ın 4 kuzeni hayatını kaybetti. Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki Lazkiye kentinin Türkiye sınırında yer alan Keseb kasabası, 21 Mart'ta başlayan baskınların ardından, 23 Mart'ta, aralarında El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve ÖSO militanlarının da bulunduğu silahlı grupların eline geçmişti. Bu gelişmenin ardından Suriye ordusunun hava kuvvetleri, silahlı grupların Keseb'deki mevzilerini bombalamaya başlamış, kısa bir süre sonra da Türkiye, hava sahasını ihlal eden bir Suriye savaş uçağını düşürmüştü. Suriye'nin Akdeniz kıyısında, turistik bir kasaba olan Keseb kasabasında çoğunluğu oluşturan Ermenilerin yanış sıra çok sayıda Türkmen de yaşıyordu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...