Fenerbahçe'de en kritik süreç start alıyor

Fenerbahçe'de en kritik süreç start alıyor

SPOR Haberleri

3 Temmuz'dan bu yana adaletin tecelli etmesi için büyük uğraş veren sarı-lacivertler farklı mahkemelerden çıkacak haberleri bekliyor.

3 Temmuz'dan bu yana şike davasıyla boğuşan Fenerbahçe camiası için en kritik süreçlerden birisi bu hafta. Sarı-lacivertlilerin gündeminde ilk sırayı tutan yeniden yargılama başvurusuyla ilgili karar bu hafta çıkacak. nbsp;Dava dosyasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişiyle ilgili "yeniden yargılama" ve yine Yıldırım ve Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişiyle ilgili de infazın durdurulmasına yönelik kararını bu hafta içinde açıklaması bekleniyor.
Avrupa'da bekliyor
Ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım'ın şike davasında "adil yargılanma hakkının ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiği" gerekçesiyle infazın ertelenmesi talebiyle ilgili başvurusu hakkındaki kararı da bu hafta içinde kesinlik kazanacak. Fenerbahçe'nin haber beklediği bir diğer kulvar ise, İsviçre Federal Mahkemesi. Avrupa kupalarına katılmak için uluslararası mahkemede adalet arayan sarı-lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi'nde yer alıp alamayacağı da 10 gün içinde belli olacak.
Umut ışığı görünüyor
Son günlerde yaşanan gelişmeler ise Fenerbahçe'yi umutlandırıyor. Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un hazırladığı 10 sayfalık mütalaada sarı-lacivertlilerin lehine bir çok noktaya dikkat çekmesi ve yeniden yargılamanın şart olduğunu vurgulaması Fenerbahçe için büyük bir umut kaynağı olurken, daha önce aleyhte şahitlik yapan Cihan Oskay'ın da bu konuda zorlandığını itiraf etmesi sarı-lacivertlilerin elini güçlendirdi. Fenerbahçe Yönetimi, sürecin sonunda sadece aklanmayı değil, aynı zamanda bu yaşananlarda sorumluluğu bulunanlardan hesap sormayı da hedefliyor. gt; M. Emin ULUÇ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...