CHP'li Nur Serter'den ortak adaya tepki

/ Kaynak: AA
CHP'li Nur Serter'den ortak adaya tepki

Politika Haberleri  / AA

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için gösterdiği ortay aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu reddettiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için gösterdiği ortay aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu reddettiğini belirterek, "İhsanoğlu ismine inanamadım, o kadar sürpriz oldu. Sürprizin ötesinde şok oldu. O şoku, atlatma niyetinde değilim" dedi.

Serter, İhsanoğlu'nun adaylığına ilişkin sorularını yanıtladı.

Böyle bir adayı reddettiğini ifade eden Serter, nbsp;bunun olamayacağını kaydetti.

Serter, baştan itibaren ortak aday gösterilmesi gerektiğini savunduğunu dile getirerek, "Ancak gösterilecek ortak adayın CHP'nin 90 yıllık mücadelesine, ilkelerine ve ideolojisine de uygun aday olması beklentisi taşıdık. Bununla tamamıyla ters düşecek adayı CHP teklif ettiğinde, bunu içselleştirmemiz zordur" dedi.

Güçlü muhalefetin zorluğuna işaret eden Serter, güçlü muhalefet yapmanın, iktidar partisinin çizgisine uygun, ona yakın, Başbakan ile aynı kulvarda yer alan, paralel hüviyet sergileyen adayı bulup, muhalefetin teklifi olarak sunmak olmadığını vurguladı. Serter, CHP'ye böyle bir muhalefet anlayışı yakışmayacağını kaydederek, "Bu kolaycılıktır, nbsp; güçlü muhalefet değildir. CHP'nin bunca yıllık mücadelesi ve çizgisini inkar anlamı taşır" diye konuştu.

"Benim gibi düşünenler çok"

Serter, İhsanoğlu isminin çok büyük bir sürpriz olduğunu vurgulayarak, nbsp; "İnanamadım o kadar sürpriz oldu. Çeşitli isimlerden söz ediliyordu, bazılarına daha sıcak bakıyorduk. Ama bu sürprizin ötesinde şok oldu. O şoku, atlatma niyetinde değilim" görüşünü dile getirdi.

Parti içinde kendisi gibi düşünenlerin sayısının çok olduğunu belirten Serter, çeşitli yerlerden vatandaşların aradığını, tepki gösterdiğini anlattı.

Serter, bugünün susma değil konuşma günü olduğunu söyledi.

İstifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine Serter, istifanın kolay kullanılabilir bir araç olduğunu, bunu telaffuz etmek istemediğini belirtti.

'ÇATI ADAY' İZMİR'İ ŞAŞIRTTI

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için 'Çatı aday' olarak açıkladığı İslam Konferansı Örgütü'nde (İKÖ) 9 yıl genel sekreterlik yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, İzmir'in iş ve siyaset çevrelerinde şaşkınlık yaşattı. AK Parti, ismin paralel yapının projesi olduğunu öne sürdü.

İzmir'deki kanaat önderleri ve siyasilerin görüşleri şöyle;

* Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı (EBSO) Ender Yorgancılar: Ekmeleddin Bey'i tanıyorum. İKÖ Genel Sekreteri iken ziyaret etmiştik. Çok düzgün biri.

* Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Güçlü: Ekmeleddin Bey özellikle uluslararası alanda bilgili, tecrübeli biri. Uzlaştırıcı bir kimliğe sahip. Yaptığı işle uzlaşı sağlayacak noktadaydı. Siyaset barışçı, uzlaşıcı bir söyleme ihtiyaç gösteriyor. Umarım adaylığı bu sürece yardımcı olur.

* Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü: Beklenmedik bir isim. Ne düşündüler de aday gösterdiler bilmiyorum. Bu işi yapabileceği konusunda çok kanaat sahibi değilim. Bana göre daha doğru isimler olabilirdi. Türkiye'yi daha iyi temsil edebilecek biri olabilirdi.

* Ege ve Batıakdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara: Cumhurbaşkanlığı seçimi için muhalefet başından beri ortak aday tavrı sergilemişti. Ekmeleddin Bey'i yakından tanımıyorum ve İslam Konferansı Örgütü'nün başında görev alan, uluslararası tecrübesi olan biri. İslam ve Ortadoğu ülkeleriyle yakın ilişkileri var. Ekmeleddin Bey muhafazakar kimliği ön planda olan biri. CHP'nin parti içinden çıkan bir aday değil. Bu yönüyle CHP kendi içinde çatışma yaşayabilir.

"PARALEL YAPININ PROJESİ"

* AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık:
Paralel yapının projesiydi, hayata geçirmişler. AK Parti'de çok karşılığı olan bir isim değil.

* CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel: İhsanoğlu'nun adını ilk kez 10 gün önce konuştuk. Çatı adaydır. Çatı adayda zaten partili olamazdı. Herhangi bir partiyi temsil eden bir aday değil, tüm Türkiye'yi kucaklayabilecek bir aday. Bizden farklı düşünen kesimleri de rahatsız etmeyecek herkesin cumhurbaşkanı olabilecek bir aday.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...