Şampiyon Spurs

Şampiyon Spurs

SPOR Haberleri

Geçen yılın şampiyonu Miami Heat'i 4-1'lik seriyle deviren San Antonio Spurs, NBA tarihindeki beşinci kupasına kavuştu

NBA'de mutlu sona San Antonio Spurs ulaştı. Serinin 5. maçında Miami Heat'i sahasında 104-87 mağlup eden San Antonio, durumu 4-1 yaptı ve tarihindeki 5. şampiyonluğa uzandı. Maça hızlı başlayan Miami, ilk çeyrekte 17 sayı 6 ribauntla oynayan LeBron James'in sayılarıyla bu bölümü 29-22 önde tamamladı. Ancak ikinci çeyrekte bambaşka bir Spurs vardı. Kenardan gelen Ginobili'nin sürüklediği Spurs, 4.5 dakikada farkı kapatıp sekiz sayı öne geçti. LeBron James ve arkadaşları ikinci çeyrekte sadece 11 sayı üretirken, devre 47-40 San Antonio üstünlüğüyle sona erdi. Oyunun kontrolünü elinde tutan Spurs, maç boyunca rakibinin bir daha öne geçmesine izin vermedi ve salondan 104-87 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. Geçen yıl finalde yenildiği Miami'den rövanşı alan San Antonio'da, beş oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. Kawhi Leonard 22 sayı 10 ribaunt, Ginobili de 19 sayıyla şampiyonluğa katkıda bulundu. Maçın en skoreri olan LeBron James'in 31 sayısı ise seriyi uzatmaya yetmedi. nbsp;
Şampiyon Spurs
MVP KAWHİ?LEONARD
Final serisi son maçına damga vuran Kawhi Leonard, finalin MVP'si seçildi. 22 yaşındaki Leonard, 1999 yılında bu ödüle layık görülen Tim Duncan'dan sonra en değerli oyuncu seçilen en genç isim olarak NBA tarihine geçti. NBA tarihinde bu alandaki rekor ise iki kez bunu başaran Magic Johnson'a ait.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...