Dışişleri Kriz Masası'ndan önemli açıklama

/ Kaynak: İHA
Dışişleri Kriz Masası'ndan önemli açıklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası, Irak'ta yaşanan krizin devam etmekte olup bu ülkeye ilişkin güvenlik uyarılarının geçerliliğini koruduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası'nca yapılan açıklamada, "Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar, Bağdat ve Basra'da bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından tedbirli davranmaları, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat edilmesinden kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir" denildi.

Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, Irak'ta güvenlik alanında yaşanan krizin devam etmekte olup bu ülkeye ilişkin güvenlik uyarılarının geçerliliğini koruduğu kaydedildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Irak'ta, 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve Musul'un Geyara ilçesinde tutulan 31 vatandaşımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bakanlığımızda faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği Kriz Merkezi, Irak'taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında Bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki güncel bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır. Konsolosluk Çağrı Merkezlerimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi'ne yönlendirilmektedir."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...