Bakan Yıldız'dan "Kerkük açıklaması"

/ Kaynak: İHA
Bakan Yıldız'dan "Kerkük açıklaması"

Ekonomi Haberleri  / İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük petrolünün Türkiye'ye nakli konusunda açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük petrolünün Türkiye'ye naklinin Kürt yönetimi üzerinden sağlanacağı yönündeki iddialara ilişkin olarak, "Enerji sektörüyle ilgili bütün gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ediyoruz." dedi.

İstanbul'da Afrika ülkelerini bir araya getiren Afrika Enerji Forumu'nun açılışına katılan Bakan Yıldız, zirvenin sonunda gazetecilerin Irak'ta yaşanan gelişmelere yönelik sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Irak'ta gerçekleştirdiği saldırıların ardından Kerkük petrolünün Türkiye'ye Kürt yönetimi üzerinden sağlanması yönündeki iddiaları da cevaplandırdı. Yıldız, "Bununla ilgili önümüzdeki süreçte daha stabil hale gelmiş durumda değil. Enerji sektörüyle ilgili bütün gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ediyoruz. Bu dedikleriniz olabilir, olmayabilir. Şu anda yalnızca ifadelerle yola çıkacak durumda değiliz. O yüzden gelişmelere bakacağız, değerlendireceğiz. Ondan sonra kamuoyuyla tekrar paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Üçüncü tanker ihalesi ile ilgili soruya ise Bakan Yıldız, "İhalesini Iraklı kardeşlerimiz yaptılar. Onlar satıyorlar, o yüzden ben şu anda o konuyla ilgili bir açıklama yapmıyorum" diye yanıt verdi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...