Erbil gençleri Peşmerge'ye gönüllü katılıyor

Erbil gençleri Peşmerge'ye gönüllü katılıyor

DÜNYA Haberleri

Erbil'de IŞİD'e karşı düzenlenen "Peşmerge'ye katılım kampanyasına" Erbilli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yaşlısından gencine, Kürt'ünden Türkmen'ine, Arap'ına kadar birçok vatandaş Peşmerge'ye gönüllü katılmak için imza attı.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'u ele geçirmesi ve Irak'ın içlerine doğru ilerlemesi, Irak ordusunun ise geri çekilmesi, Bölgesel Kürt Yönetimi'ni harekete geçirdi. Bölgesel Kürt Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçleri Irak'ın Musul ve Kerkük ile olan sınırlarında alarma geçerken, Erbilliler de Barzani'nin Peşmerge'ye katılın çağrısına duyarsız kalmadı. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin halka Peşmerge'ye katılın çağrısı bölgedeki sivil toplum örgütlerini de harekete geçirdi. Erbil'deki Bağımsız Gençler Derneği, kentte Peşmerge'ye katılım için kampanya başlattı. Saatler içerisinde yüzlerce kişi kampanya çadırına gelerek, Peşmerge'ye gönüllü olarak katılmak istediğini söyledi. Yaşlısından gencine, Kürt'ünden Türkmen'ine, Arap'ına kadar birçok vatandaş Peşmerge'ye gönüllü katılmak için imza attı. Gönüllülük esasına göre yapılan kampanyada Peşmerge'ye katılmak isteyen gençler, stantlara isimlerini ve iletişim bilgilerini bıraktı. 3 gündür devam eden kampanya kapsamında yaklaşık bin 300 kişi, cepheye gitmek ve savaşmak için başvuru yaptı.

Kampanyayı düzenleyen derneğin yöneticisi Merd Ali Resul Xala, "Biz Kürt gençleri olarak bu kampanyayı düzenlemeye karar verdik. Burada gençlerden imza topluyoruz. Yaklaşık 3 gündür bu kampanyaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar bin 300 genç Peşmerge'ye katılmak için bize başvuru yaptı. Gençlerimiz bize keşke daha önce bu kampanyayı başlatsaydınız diyor. Yaklaşık 10 gündür Irak'ta bir karışıklık var. Bunun sorumlusu Irak hükümetinin askerleridir. Şimdi Peşmerge, Erbil sınırlarını başarı ile koruyor. Bizim gençlerimiz Peşmerge'ye yardım etmek için her zaman hazırdır. Gençlerimizin bu arzusu bizi sevindiriyor. Gençlerimiz ruhuyla ve kalbiyle korumak istiyor. Biz yıllarca savaşın acılarını çektik. Savaş istemiyoruz. Ama topraklarımızı korumak içinde ne gerekirse onu yapmaya hazırız. Hazır olacağız" dedi.

Kampanyaya katılan gençler de, "Biz Kürdistan genciyiz. Topraklarımızı korumak için canımızı ortaya koymaya hazırız. Peşmerge IŞİD ile mücadele ediyor. Bizler de onlara yardım etmek istiyoruz. Amacımız Kürdistan topraklarını korumaktır. Kürdistan topraklarına ve halkımıza karşı yapılacak bir saldırı için Peşmergelerimizi de yalnız bırakmayacağız" dediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...