Başbakan Erdoğan: "Camiler yıkılır, kütüphaneler kül olur ama..."

Başbakan Erdoğan: "Camiler yıkılır, kütüphaneler kül olur ama..."

GÜNDEM Haberleri

'Şehir ve Düşünce' dergisi için bir makale yazan Başbakan Erdoğan, "Camiler yıkılır,köprüler uçurulur,kitaplar kül edilir.Ama esas olan ruhtur" diye yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Şehir ve Düşünce' dergisinin yeni sayısında 'Şehir ve İnsan' başlıklı bir makale kaleme aldı. Başbakan Erdoğan, makalesinde "Camiler yıkılır, köprüler havaya uçurulur, kitaplar, kütüphaneler kül edilir. Ama esas olan ruhtur" ifadesine yer verdi.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından yayınlanan Türkiye'nin ilk Şehir ve Düşünce Dergisi, dördüncü sayısıyla okuyucuyla buluştu.

Şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek ve gelecek arasında sağlam bir bağ kurmak amacıyla çıkarılan Şehir ve Düşünce Dergisi'nin dördüncü sayısında "Şehir Sosyolojisi" konusu ele alınıyor.

nbsp;Başbakan Erdoğan: "Camiler yıkılır, kütüphaneler kül olur ama..."

Türkiye'nin ilk ve tek Şehir Düşünce Merkezi'nin çalışmalarını yakından takip eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehir ve Düşünce'nin bu sayısında 'Şehir ve İnsan' başlıklı bir makale kaleme aldı.

Şubat ayında Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nin Şehir Yazar ve Akademisyenleri Çalıştayı'nın ikincisine katılan ve burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bu kez de Esenler için özel olarak bir makale hazırladı.

'Şehir ve İnsan' başlıklı makalesinde şehre yüklediği misyondan ve medeniyet algısından bahseden Erdoğan, tarihten bu güne eserler bırakan ustalardan da söz etti.

"ŞEHİR NEYSE, İNSAN DA ODUR"
Makalesinde "Şehir neyse, insan da odur; insan neyse, şehir de aynen odur. Her ikisi de, insan da, şehir de, topraktan gelmişlerdir" ifadelerine yer veren Başbakan Erdoğan, sözlerini "İnsandan ruhu aldığınızda geriye nasıl bir et yığını kalırsa, şehirden de ruhu aldığınızda, geriye sadece bir toprak ve taş yığını kalır" şeklinde sürdürdü.

"ESAS OLAN RUHTUR" nbsp;

"Camiler yıkılır, köprüler havaya uçurulur, kitaplar, kütüphaneler kül edilir. Ama esas olan ruhtur" diyen Erdoğan, yazısının devamında "Bir toplum, bir millet, bir medeniyet, asıl, ruhunu kaybettiği zaman her şeyini kaybetmiştir. Bunu bildikleri için, bizim millet ve medeniyet olarak ruhumuzu esir almak, ruhumuzun gıdalarını, ruh kökümüzü oluşturan kaynaklarımızı kurutmak istediler. Peki başarılı oldular mı? Evet, bir dönem, maalesef, kısmen de olsa başarılı oldular ama Allah'a hamdolsun, o ruhu silemediler, o ışığı söndüremediler, milletin ruhundaki nuru tam olarak zulmete, yani karanlığa çeviremediler" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Erdoğan'ın toplam 6 sayfalık makalesinin yer aldığı yeni sayıda şehir sosyolojisine dair çok sayıda makale ve uzman görüşü yer alıyor. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, dördüncü sayının önsözünde şehrin sosyolojik yapısına değinerek, "Aslında şehir fizikî mekândan daha ziyade sosyal bir organizasyondur. Çünkü şehri meydana getiren öncelikle toplumsal bir iradenin varlığıdır" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...