Rakipsiz şampiyon

Rakipsiz şampiyon

SPOR Haberleri

Galatasaray Liv Hospital play-off serisi 7. maçına çıkmadı. TBF Yönetim Kurulu, F.Bahçe Ülker'i Beko Basketbol Ligi şampiyonu olarak ilan edecek.

Ve Galatasaray Liv Hospital beklendiği gibi Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile yapması gereken 7. maça çıkmadı, mücadele tatil edildi. Sarı-kırmızılı ekip, kulüp yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda karşılaşma için Ülker Sports Arena'ya gelmedi. Konuyla ilgili hakemlerin raporuna göre, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun önümüzdeki günlerde Galatasaray Liv Hospital'ı 20-0 hükmen mağlup, Fenerbahçe Ülker'i de final serisini 4-3 kazanmış sayarak 2013-2014 sezonu şampiyonu ilan etmesi bekleniyor. nbsp;
15 dakika beklediler
Karşılaşma oynanacakmış gibi bütün hazırlıklar yapıldı. Maçın hakemleri Recep Ankaralı, Emin Moğulkoç ve Rüştü Nuran maçın başlama saati olarak belirlenen 21.00'den 20 dakika önce saha çıktı. Hakemler, mücadelenin başlaması için planlanan saate 1 dakika kala masa hakemlerinin yanına gitti. Saat 21.00'den itibaren misafir takım Galatasaray Liv Hospital'in sahaya çıkmasını beklemek adına kurallar gereği 15 dakikalık süre başlatıldı. Bu süre skor tabelasında da gösterildi. Fenerbahçe Ülker'in ilk beşinde yer alan Ömer Onan, Bogdanovic, Preldzic, Kleiza ve Zoric de sahada hazır bekledi. Ancak rakip takım sahada yer almadığı için hakemler, maçı tatil ederek soyunma odasına gitti. Yapılan anonsta da rakip takım gelmediği için karşılaşmanın oynanamadığı duyuruldu. nbsp;


G.Saray yerel lige düşebilir
Galatasaray Liv Hospital, düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. TBF'nin yayınladığı yarışma yönergesinin 14. maddesinin 4. fıkrası bu konuda karar verecek mercinin doğrudan Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu olduğunu belirtiyor. Başka bir deyişle Galatasaray'ın sahaya çıkmaması üzerine toplanacak olan yönetim kurulu isterse Cimbom'u, İstanbul yerel ligine düşürebilecek.



TBF BAŞKANI TURGAY DEMİREL:
'G.Saray Avrupa'ya gidemez'
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın "Bundan sonra Türkiye'de değil Avrupa'da mücadele ederiz" çıkışını yorumladı. Demirel, böyle bir durumun gerçekleşmeyeceğini dile getirerek, "Beko Basketbol Finali'ne çıkmayan bir takımın Avrupa'da oynayıp oynamayacağı sorusu hep gündemde olacaktır. Diğer takımlar da kendi durumlarını sorgulayacaktır" diye konuştu. Turgay Demirel, Galatasaray'ın küme düşürülme durumunu da yönetim kurulu olarak tartışacaklarını söyledi. Bu arada Basketbol Federasyonu FIBA Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam da sarı-kırmızılı takımın Avrupa'ya gitmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Bir kulübümüzün Avrupa'da mücadele etmesi için bunun yasal onay yetkisi Basketbol Federasyonu ve GSGM'dedir. Spor teşkilatının onayı olmayan hiç bir kulübün Türkiye'yi yurt dışında temsil etmesi söz konusu değil" açıklamalarında bulundu.


Mahmut Uslu: Kıskançlık yapıyorlar
15 dakikalık bekleme süresi sonrasında F.Bahçeli basketbolcular ve tribünler kısa süren bir sevinç yaşadı. Daha sonra eline mikrofonu alan F.Bahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu tribünlere hitap ederek Aziz Yıldırım'ın selamını iletti. Uslu, "Ama şunu kimse unutmasın, biz kumpasçı biz paralelci değiliz biz Fenerbahçeliyiz" diye bağırırken biletlerin atılmamasını ve şampiyonluğun daha sonra belirlenecek tarihte kutlanacağını duyurdu. Sonra basının karşısına geçen Uslu, "Bu yüz yılın karasıdır. Galatasaray'ın en büyük derdi 17 Haziran değil 17 Aralık. Eski federasyonlar, başbakanlar, hükümetler zamanında hakemler değişirdi. Artık yeni bir başbakan var, yeni bir hükümet var. 17 Aralık'tan sonra paralelciler ortaya çıktı" şeklinde konuştu. G.Saray antrenörü Ergin Ataman'ın muhatabı olmadığını söyleyen Uslu, "Ben şurada oturuyorum, bana pantolonunu indirdi diyen adam hakkında kimse bir şey yazmadı. Bu olay futbolda şampiyon olduk diye oldu. Kıskançlık var. Git önce antrenörünü bul, oyuncunu al sonra gel basketbol oyna. Ben yumruk yedim ama sustum. Bana yumruk atan arkadaş 6222'den yargılanıyor. Federasyon işini yapacak" ifadelerini kullandı.



DÜN NELER YAŞANDI?
Saat 09.30 G.Saray yöneticisi Sedat Doğan maça çıkmayacaklarını belirterek, "Eğer aksi olursa istifa ederim" diye konuştu.
Saat 10.00 TBF Başkanı Turgay Demirel, G.Saray Başkanı Ünal Aysal'ı arayarak maça çıkmama kararlarını değiştirmeleri için ricada bulundu.
Saat 10.40 Maçla ilgili güvenlik kurulu toplantısı Galatasaray Liv Hospital takımından hiçbir temsilci katılmadı.
Saat 11.30 İstanbul Valiliği, 7. maçta güvenlik problemi yaşanmaması için her türlü önlemin alınacağını açıkladı.
Saat 13.00 TBF, "Türk basketbolu adına sağduyu çağrısı" adı altında bildiri yayınlayarak G.Saray'ı maça çıkmaya davet etti.
Saat 13.15 TBF Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turam, "G.Saray maça çıkamazsa Avrupa'ya gidemez" diyerek çarpıcı konuştu.
Saat 14.00 TBF Başkanı Turgay Demirel, "Galatasaray yönetimi maça çıkmama kararını gözden geçirsin. Kulüp, tarihine uygun şekilde davranmalı" açıklamasını yaptı.
Saat 14.30 F.Bahçe Ülker kaptanı Ömer Onan, kampta sarı-lacivertli oyuncuları "G.Saray maça çıkacak" diyerek motive etti.
Saat 17.00 G.Saray Liv Hospital oyuncuları kampa nokta koyup dağıldı.
Saat 17.20 G.Saray Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, "Oyuncularımıza yönetim kurulumuzun kararını tebliğ ettik. Bizim için sezon bitti" dedi.
Saat 17.48 Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman "Aziz Yıldırım benden hâlâ özür dilemedi. İyi olsunlar, sağ olsunlar. Şampiyonlukları hayırlı olsun!" sözleriyle olan bitene nokta koydu.
Saat 19.06 G.Saraylı basketbolcular ve teknik heyet, kamp yaptıkları otelden tek tek ayrıldı.
Saat 19.25 Son maç öncesinde F.Bahçe Ülker, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'ya giriş yaptı. Sarı-lacivertli taraftarların bilet satın alması dikkat çekti.
Saat 20.40 Hakemler ve F.Bahçeli basketbolcular sahaya çıktı. nbsp;
Saat 21.00 F.Bahçe Ülker basketbolcuları ve hakemler G.Saray Liv Hospital'i beklemeye başladı.
Saat 21.15 Hakemler maçı tatil etti. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...