Mahkeme Aziz Yıldırım hakkındaki kararını verdi, işte o açıklama!

/ Kaynak: DHA
Mahkeme Aziz Yıldırım hakkındaki kararını verdi, işte o açıklama!

SPOR Haberleri  / DHA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, şike davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların infazın durdurulması talebini kabul etti

Şike davasında çok önemli gelişme, mahkeme kararını verdi. Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkları ilgilendiren karar az önce duyuruldu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yargılanmasında ne değişti, işte son gelişmeler...İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul etti. Açıklama Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından resmen yayınlandı.Mahkeme, "futbolda şike" davasında sanıkların "kumpas kurulduğuna" ve "tutanaklarda sahtecilik" yapıldığı iddiasıyla yapılan "yeniden yargılanma" talebini ise reddetti.

'CEZAEVİNE GİRMEYECEK'

Avukat Alpay Köse, mahkemenin kararını "nadir rastlanan bir durum" olarak nitelendirdi.

Aziz Yıldırım'ın cezaevine girmeyeceğini belirten Köse, "İnfaz durdurulduğu için infaz olmayacak. Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerin yöneticiliği de devam edecek" diye konuştu.

Davanın sıfırdan başlayacağını vurgulayan Avukat Rezan Epözdemir ise "Cezaevi süreci yaşanmayacak. Mahkeme yeniden yargılama yapacak" dedi.

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen de sanıkların cezaevine girmeyeceğini belirterek, "İnfazın geri bırakılması kabul edildi. Yargılama yenilenecek" şeklinde konuştu.

Şike davasında yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yıldırım'ın cezası, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

Aziz Yıldırım'ın avukatları, "paralel devlet" iddialarını gerekçe göstererek yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu.

AZİZ YILDIRIM KİMDİR?
Aziz Yıldırım (d. 2 Kasım 1952; Ergani, Diyarbakır), Türk iş adamı, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanıdır.
İlkokul ve lise eğitimini Düzce'de yapmıştır. Düzce'de amatör futbol (Hamidiyespor Kulübünde) oynamıştır. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. NATO Altyapı ihalelerine de katılan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir. Düzcespor Kulübünde fahri başkanlık yapmıştır.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...