Dünya devi, kaya gazı için Türkiye'ye geliyor

Dünya devi, kaya gazı için Türkiye'ye geliyor

Ekonomi Haberleri

Shell'in ardından ExxonMobil de Trakya ve Güneydoğu'daki kaya gazı rezervleri ile ilgileniyor

Türkiye'nin kaya gazı rezervleri dünya devlerinin ilgisini çekiyor. Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, yeni petrol kanunu sonrası yabancı yatırımcıların Türkiye'deki kaya gazı ve kaya petrolüne yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek, "Kaya gazı ile ilgili yeni yatırımcılar geldi, bu faaliyetlerinden çok güzel sonuçlar bekliyoruz. Trakya ve Güneydoğu'da kaya petrolüne ilişkin de yüksek bir potansiyel bulunuyor. Testler esnasında bu petrolü de aldık, gazı da aldık. Bunun sonucunda 5 yeni kuyu açılacak ve pilot projenin sonuçlarını bekliyoruz" ifadesini kullandı.
İncedalcı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Shell ile hali hazırda bir ortaklık yaptığını hatırlatarak, "ExxonMobil'de TPAO ile bir ortaklık yapmak üzere geliyor. Daha önce denizlerimize ilgi gösteren şirket, şimdi Trakya ve Güneydoğu ile yakından ilgilendiğini söylüyor. Önümüzdeki zaman içinde bizden randevu talep eden başka yatırımcılar oldu. Onlarla da ekim ayı gibi görüşeceğiz" dedi. Yeni kanun kapsamında değerlendirilen birçok yeni ruhsat talebi bulunduğunu da anlatan İncedalcı, 11 Haziran'dan itibaren 100 başvuru aldıklarını ve petrol potansiyeli yüksek alanların dışında da ciddi ruhsat talepleri bulunduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...