Afganistan Büyükelçimiz öğrenci yurdumuzu ziyaret etti

Afganistan Büyükelçimiz öğrenci yurdumuzu ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri

Afganistan'daki kardeş kuruluşu İpek Yolu Vakfı'nın Kabil'deki öğrenci yurtları, ülkemizin Afganistan Büyükelçisi İsmail Aramaz tarafından ziyaret edildi.

Büyükelçimiz Aramaz'a bu ziyaretinde TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin, TİKA Kabil Program Koordinatör Yardımcı Abudurrahman Sıbgatullah Toprak'da eşlik ettiler.
Mahdum: "İhlas Vakfının destekleri ile 11 öğrenci yurdu ile yaklaşık 500 öğrenciye hizmet veriyoruz."
Ziyarette konuşan İpek Yolu Vakfı nbsp;Başkanı Mustafa Mahdum, Afganistan'da yıllardır devam eden iç savaşın eğitim sektörünü çok etkilediğini ve halkın en çok eğitim alanındaki faaliyetlere ihtiyaç duyduğunu belirtti. İpek Yolu Vakfı'nın yıllardır İhlas Vakfı tarafından desteklendiğini vurgulayan Mahdum, bu destekle nbsp;Afganistan genelinde 11 öğrenci yurdu ile 500 civarında öğrenciye yurt hizmeti sunduklarını söyledi. Mahdum ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'na maddi ve manevi desteklerinden ve Kabil'deki 2 yurdun onarılmasına verdikleri desteklerden dolayı Türkiye Hükümetine ve TİKA' ya teşekkür etti.
TİKA Koordinatörü Şahin de yapılan yardımların hayırlara vesile olmasını dileyerek TİKA'nın Afganistan halkına yardımının devam edeceğini kaydetti.
nbsp;
Büyükelçimizden Öğrencilere Eğitim Seti
Büyükelçi Aramaz ise Afganların ve Türklerin kardeş olduğunu, tarihten gelen çok sağlam dostlukların olduğunu vurgulayarak özellikle öğrenci yurtlarında kalan gençlerin bu dostluğun pekiştirilmesinde önemli rol oynayacağının altını çizdi. nbsp;Afganistan'ın geliştirilmesinde gençlere büyük vazifeler düştüğünü belirten Aramaz nbsp;bu amaca ulaşmak için gençlerin daha çok çalışması gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından büyükelçimiz tarafından yurttaki öğrencilere içinde eğitim malzemesi bulunan okul çantası hediye edilirken İpek Yolu Vakfı nbsp;Başkanı Mustafa Mahdum, Büyükelçi İsmail Aramaz'a ve diğer konuklara Afganistan'ın yöresel cübbesini giydirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...