Çözüm paketine büyük destek

Çözüm paketine büyük destek

GÜNDEM Haberleri

Meclis'e sunulan yeni tasarı, barış için umutları bir kat daha artırdı. Bölge halkından STK'lara kadar herkes sonuca odaklandı.

Hükümetin 30 yıldır akan kanı durdurmak için oluşturmak istediği yasal çerçeve, birçok kesimden tam destek aldı. Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri, TBMM'ye sunulan 6 maddeden oluşan, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nı, çözüm sürecinde toplumsal müzakere ve barış ortamını derinleştireceğini söyledi. İşte o görüşler:
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva: nbsp;"Bu yasa tasarısı barışa en çok ihtiyaç duyan kesimlerin geleceğe olan ümitlerini perçinleştirmiştir. Yeni bir barış ve kardeşlik enerjisinin doğacağına inanıyoruz."
Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu üyelerinden Ayhan Ogan: nbsp;"Çok olumlu bir çalışma. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüz yıl sonra kendisine tanıtan statüsünü aşan bir projedir bu. Türkiye'ye çağ atlatacak bir çalışmadır."
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan: nbsp;"PKK'nın Türkiye bağlamında bir işlevi kalmadığını düşünüyorum. Hükümetin yapması gereken en önemli şey, kamuoyunun desteğini sürdürebilmesi için açıklayıcı, şeffaf ve dürüst olması"
nbsp;Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Grubu Başkanı Yılmaz Ensaroğlu: nbsp;"Tasarı ile çözüm süreci, bir şahıs bir örgüt lideri bir parti genel başkanıyla sınırlı kalmayan, Türkiye'nin temel devlet politikasına dönüşmüş olacak."
nbsp;Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez: nbsp;"Kanun tasarısı kritik bir aşamada, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gerçekleştiriliyor. Aslında bu bile konunun ne kadar önemsendiğinin bir göstergesidir. Atılan bu adımlarla kararlı bir devlet politikası oluşturulduğu görülüyor."
nbsp;AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök: nbsp;"Çözüm sürecine yönelik destek ilk aylarda yüzde 50-60 iken, 19 ay sonra bu sürece olan destek yüzde 70-80'lere çıktı. Bu tasarıyla birlikte bu destek daha da artacaktır"
nbsp;AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten: nbsp;"Artık Kürt sorunu bitmiştir ve biten bu Kürt sorunu üzerinden, elinde hala silah bulunduranların silahlarını bırakabilmesi ile ilgili yasal tedbirler alınıyor. Bu tasarı son olmayacak, demokratikleşme adımları devam edecek. Bu tasarıyla devletin eli rahatlayacak, hareket kabiliyeti artacak."


DİYARBAKIR'IN ÇIĞLIĞINI AFYONKARAHİSAR DA DUYDU nbsp;
Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için mücadele eden aileler, Ankara'daki temaslarının ardından döndükleri Diyarbakır'da oturma eylemine yeniden başladı. Afyonkarahisar'dan gelen şehit ve gazi yakınları aileleri ziyaret ederek onlara destek verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...