HOŞ GELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN

HOŞ GELDİN ŞEHR-İ RAMAZAN

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de en uzun oruç 17 saat 33 dakikayla Kırklareli'de tutulacak. En kısa oruç ise 16 saat 34 dakika ile Muğla'da olacak.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan bugün itibariyle başladı. İlk teravih namazı dün gece kılındı, ilk sahur yemeği de imsaktan önce yenildi. Ramazanın bir müddettir yaz aylarına denk gelmesi, oruçlu geçirilen zamanı da arttırdı. Enlem, boylam ve güneş açıları göz önüne alınarak hazırlanan imsakiyelere göre; Türkiye'de ilk gün en uzun oruç 17 saat 33 dakikayla Kırklareli'nde, en kısa oruç ise 16 saat 34 dakikayla Muğla'da tutulacak. Türkiye'de Ramazan'ı ilk karşılayan şehir Ardahan olurken, ilk iftarı ise saat 19.39'da Hakkâri yapacak. İlk gün Ankaralılar 17 saat 12 dakika, İstanbullular 17 saat 24 dakika, İzmirliler de 16 saat 57 dakika oruç tutacak. Dünyanın farklı bölgelerinde bulunan 1.57 milyar Müslüman, farklı sürelerde nbsp;oruç tutacak. Oruçlu geçirilen en uzun zaman, kutuplara yakın İskandinav memleketlerinde olurken, en kısa orucu ekvatora yakın Kenya, Endonezya gibi ülkelerde yaşayan müminler tutacak. Müslümanlar dün gece, Peygmber Efendimizin "Her kim Ramazan ayında inanarak ve sevabını Allah'dan bekleyerek teravih namazı kılarsa onun geçmiş günahları bağışlanır" buyruğuna icabet ederek camilere koştu. İlk teravih namazında camiler doldu taştı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...