IŞİD, helikopter düşürdü

/ Kaynak: AA
IŞİD, helikopter düşürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

IŞİD, öncülüğündeki silahlı grupların, Samarra'da Irak ordusuyla girdiği çatışmada bir helikopter düşürdüğü ve birçok askeri aracı imha ettiği bildirildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü öncülüğündeki silahlı grupların, Samarra'da Irak ordusuyla girdiği çatışmada bir helikopter düşürdüğü ve birçok askeri aracı imha ettiği bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Samarra'nın kuzeyinde IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar, Irak ordusuna bağlı birliklerle girdiği şiddetli çatışmada bir helikopteri düşürdü, yapılan saldırıyı püskürttü ve orduya ait birçok aracı imha etti.

Görgü tanıkları, Irak ordu birliklerinin Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'e doğru ilerlemeye başladığı ancak bu çatışmalarla beraber Samarra'nın 20 kilometre kuzeyinde durmak zorunda kaldığını belirtti.

Irak ordusundan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerini kontrolü altına almıştı. Bölgedeki Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçeleri de IŞİD'in eline geçmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...