400 yıllık diyet yemeği Abdigör köftesi

400 yıllık diyet yemeği Abdigör köftesi

YAŞAM Haberleri

400 yıl önce midesindeki rahatsızlık nedeniyle et yemekleri yiyemeyen Çolak Abdi Paşa için, aşçılarının yaptığı abdigör köftesi, sofralara lezzet katıyor.

Ağrı'da 400 yıl önce midesindeki rahatsızlık nedeniyle et yemekleri yiyemeyen Çolak Abdi Paşa için, dönemin aşçılarının yaptığı abdigör köftesi, nbsp;iftar sofralarına lezzet katıyor. Yağsız et, taşın üzerinde tahta tokmakla iki saat dövülerek hamur kıvamına getiriliyor. İçine soğan ve tuz eklenerek hazırlanan köfteler, iki avuç arasında portakal büyüklüğünde hazırlanarak haşlanıyor. Köfte, ince kıyılmış kekik ve pirinç katılarak pişirilen pilavın üzerine konularak servis ediliyor. Et, düve, toklu veya genç sığırın taze, yağsız ve sinirsiz arka but kısmında alınıyor. İsteyenler için de yöreye has olan tava kebabı yapılıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...