Brezilya - Şili maçında bu rekor da kırıldı

Brezilya - Şili maçında bu rekor da kırıldı

SPOR Haberleri

2014 Brezilya Dünya Kupası bütün heyecanıyla sürerken Brezilya ile Şili arasında oynanan maçta dakikada 388,985 tweet atıldı.

Geçen yıl oynanan Super Bowl finalinde ise dakikada 381,605 tweet sporseverler açısından oldukça yüksek rakamdı. Çeyrek final mücadelesi ile bu rekor egale edilmiş oldu.Brezilya-Şili maçı Twitter'da Super Bowl'dan daha fazla konuşuldu. Ev sahibi ekibin penaltılarda Şili'ye üstünlük sağlayarak çeyrek finale kaldığı maçta Twitter'da Super Bowl'dan daha fazla tweet atıldı. Twitter'ın yaptığı açıklamada ise şu şekilde; "Maç sırasında dakika başına atılan tweet sayısı 388,985'i bulurken, 381,605 tweet atılan NFL final maçını geride bıraktı. Mesajların zirveye ulaştığı an Şili'nin son penaltıyı kaçırdığı an oldu. Maç boyunca 16.4 milyon tweet atılırken, kupanın açılış maçında atılan 12.2 milyon tweet'i geride bıraktı. Super Bowl'daki tweet sayısı daha büyük bir organizasyon olduğu için 24.9 milyonu bulmuştu. İnsanlar TV'de seyrettikleri hakkında sosyal medyaya yazmayı seviyor, bu da Twitter gibi şirketler için Dünya Kupası gibi organizasyonları büyük iş fırsatlarına çeviriyor. Brezilya şu anda Twitter için bir numaralı piyasa.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...