Erdoğan'ın adaylığı için ilk yorumlar

Erdoğan'ın adaylığı için ilk yorumlar

GÜNDEM Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, parti genel merkezinde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin, "Bu ülkede Cumhurbaşkanlığını Sayın Başbakanımızdan daha fazla hakeden başka bir insan bilmiyorum. Son derece mutluyuz, inşallah hayırlara vesile olur" dedi. nbsp;
Aynı soruya Bakan Eker, "AK Parti, tarihinin en başarılı siyasi partisi çünkü oylarının sürekli artıran, başarılı bir siyasi hareketin Genel Başkanını millete Cumhurbaşkanlığı makamı için aday gösteriyor. Bu hem kendine olan güveni hem millete olan inancını göstermesi açısından son derece önemlidir. Bu, aslında milletin değerleriyle aslında ne kadar barışık olduğumuzun da ifadesidir. İnanıyoruz ki 10 Ağustos'ta takdiri yapacak ve Türkiye ilk defa halkın doğrudan seçtiği,büyük bir siyasi birikime sahip bir Cumhurbaşkanı seçecektir. Hayırlı uğurlu olsun, nbsp;sevinçliyiz. Bizim de tüm kampanyalarda ne gerekiyorsa yerine getireceğiz. İlk turda kazanacağı, milletimizin aldığımız işaretler o yönde" karşılığını verdi.
nbsp;
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Büyük bir sevinçle çok duygusal anların da yaşandığı törende bu coşkuyu birlikte yaşamış olduk. Sevinçliyim. 35 yıldır arkadaşlık yaptığım ve gerçekten hayatının her safhasında büyük başarılar kazanmış bir kardeşimizin Cumhurbaşkanı adayı olarak tespit edilmesinde onun adaylığına imza koymakta ve İnşallah Cumhurbaşkanı seçilinceye kadar da o yolda çalışacağımıza Allah'a hamd ediyorum. Tüm milletimize hayırlı olsun, bu adaylığı ve Cumhurbaşkanlığını hak eden çok değerli bir insanla ülkemiz karşı karşıya. İnşallah başarılarını göreceğiz. Milletimize hayırlı hizmetler yapacak. Hem konuşması, hem de sinevizyonda geçtiğimiz mücadele yıllarını izledik. Bunların her karesinde duygularımız var. Kolay bir mücadele değildi. Bizim neslimizden çok arkadaşımız geldi, hiçbirimiz Recep Tayyip Erdoğan kadar başarılı olamadık. Allah uzun ömürler versin, uzun hizmetlerini nasip etsin" diye konuştu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...