Hüseyin Çelik'ten önemli açıklamalar

Hüseyin Çelik'ten önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, en az beş anket verilerine göre ilk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğa'ın yüzde 50'nin üzerinde oy alacağını söyledi.

'5 ayrı ankete göre Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı'

MKYK toplantısının sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, en az beş anket firmasının verilerine göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin adayı olan Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın yüzde 50'nin üzerinde oy alacağını söyledi.

Çelik, AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı için Başbakan Erdoğan'ı aday gösterdiğini belirterek CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU PARTİSİNDEN O ŞARTLARA UYANLARI BULAMADI

Kılıç, "Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı için yalan söylemeyen, hırsızlık yapmayan, gibi birkaç madde sıraladı. Demekki kendi partisi içinde bu şartlara uyan kimseyi bulamadı. Bir de uluslararası tanınırlığı olması şartını getirdi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun tanınırlığı dünyada tavan yapmış galiba. Acaba Afrika'da dünyanın birçok yerinde Kılıçdaroğlu'nu kaç kişi tanır merak ediyorum." dedi.

Bugün 5 parti liderinin çatı adayını desteklemek için bir adaya gelerek "Büyük uzlaşma" diye tanıtıldığını söyleyen Çelik, bu partilerin tümünün boyutu ortada. Hepsinin oy oranı kaça tekabül ediyor ona bakmak gerek" dedi.

Çelik, kamuoyu araştırma şirketleri tarafından yapılan en az 5 anketçi firmanın verilerine göre Erdoğan'ın ilk turda yüzde 50'nin üzerinde bir çoğunlukla seçileceğini söyledi. Çelik, buna rağmen Başbakan Erdoğan'ın çalışmaları hafta sonundan itibaren başlayacağını söyledi.

ERDOĞAN'IN İSTİFASINI İSTEYENLERE NET CEVAP

Kılıçdaroğlu, MHP ve BDP'nin Başbakan Erdoğan'ın adaylık için istifa etmesi gerektiği iddialarına değinen Çelik "Her genel seçim bir başbakanlık seçimidir. nbsp; Seçime giden hiçbir lider istifa etmez. Dünyada bunun bir örneği de yoktur. İsmet İnönü de istifa etmemiştir. Kılıçdaroğlu, İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı oldu. O dönem milletvekili idi istifa etmedi. nbsp; Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı idi, İzmir'den aday gösterildi Kabine revziyonu dolayısı ile görevi bıraktı. YSK onun istifa etmesini bile istemedi. Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı idi istifa etmedi. Dünyada da Türkiye'de bir örneği yok. Böyle bir ne yasal durum ne bir karar hiçbir şey yok. YSK kimlerin görevlerinden istifa edeceğine dair liste yayınladı. Seçim yasakları başladığı andan itibaren Başbakan başbakanlık uçağını da kullanamaz resmi karşılama da yapılamaz, Başbakan bugüne kadar buna da uydu. Başbakan İstifa etmeyecek boşuna kendinizi yormayın.

BAŞBAKANLIKLA İLGİLİ SORUYA CEVAP

Erdoğan'dan sonra başbakanlık koltuğuna kim oturacağına ilişkin soruya da değinen Çelik, AK Parti'de başbakanlık konusunda bir sorun olmayacağını belirterek "3 Kasım seçimlerinde Erdoğan seçilmedi, ama hükümet kuruldu, hiçbir sorun çıkmadı. Şimdi de AK Parti'de Başbakanlık sorunu olmayacaktır kimse dert etmesin" dedi. Çelik "AK Parti'nin geleceği ülkenin geleceği ile örtüşmüş durumda. Ülkenin geleceği de AK parti'nin geleceği de çok iyi olacaktır kimse merak etmesin" dedi.

Çelik, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ile ilgili seçim beyannamesi konusunun da partide hazırlığının yapıldığını kısa zamanda bunun medyaya duyurulacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...