Obama'dan Cumhuriyetçilere: 700 bin kişiişsiz kalacak

- Güncelleme:
Obama'dan Cumhuriyetçilere: 700 bin kişiişsiz kalacak

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkanı, "Cumhuriyetçiler orta sınıfı güçlendirecek bütün görüşlere karşı çıktı. İki ay içinde harekete geçmezsek 700 bin kişi işini kaybedecek" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan hükümetinin diğer gelişmiş ülkelere oranla çok daha az devlet harcaması yaptığını ve bunun ekonominin düzelmesi için yeterli olmadığını söyledi. Obama, başkent Washington'ı Virginia eyaletine bağlayan Key Bridge Köprüsü'nün üzerinde yaptığı konuşmada, altyapı ve ulaşım sistemlerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili projeye değindi. Bu projenin milyonlarca Amerikalıya istihdam sağlayacağını ve ekonomiye gereken güveni getireceğini kaydeden Obama; cari açığın büyümeyeceğini, finansmanın vergi yasasındaki boşlukların doldurulmasından geleceğini açıkladı. Altyapı çalışmaları için ayrılması hedeflenen bütçe konusuna değinen Obama, Cumhuriyetçilerden "neden harekete geçmedikleri" konusunda hiçbir iyi açıklama gelmediğini kaydetti. Kongre'nin bu konuda gelecek bir iki ay içinde harekete geçmemesi durumunda 700 bin kişinin işini kaybedeceğini vurgulayan Obama, Cumhuriyetçilere "Bundan daha önemli bir işiniz yok. Orta sınıf aileler, işlerin görülmesi için Kongre'deki Cumhuriyetçileri bekleyemez" diyerek, bir an önce adım atmaları çağrısında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...