CHP'de 50 vekil isyan etti: Kurultay yetmez istifa et

CHP'de 50 vekil isyan etti: Kurultay yetmez istifa et

Politika Haberleri

Çatı aday hüsranının sonrası ulusalcı vekiller ile Muharrem İnce'nin çıkışlarını üzerine Kılıçdaroğlu'nun "Kurultayı toplayacağım" sözü muhalifleri kesmedi

Kılıçdaroğlu'nun 'Kurultayı toplayacağım" resti muhaliflere yeterli gelmedi. 50 eski vekil, "Diğer üç başarısız seçim de eklenince Kılıçdaroğlu'nun istifası kaçınılmaz olmuştur" açıklaması yaptı. Çatı aday hüsranının ardından ulusalcı vekiller ile Muharrem İnce'nin çıkışlarını üzerine Kılıçdaroğlu'nun "Kurultayı toplayacağım" sözü muhalifleri kesmedi. CHP'li eski 50 milletvekili, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istedi. CHP eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, aralarında eski CHP vekiller Bülent Baratalı, Şahin Mengü, Zekeriya Akıncı, Tuncay Ercenk, Ergün Aydoğan'ın da bulunduğu 9 eski milletvekiliyle parlamentoda basın toplantısı düzenledi. Bildiriyi okuyan Anadol, "riskin bedelinin ödenmesi" çağrısında bulundu. İhsanoğlu'nun, CHP ve MHP'nin toplam oyundan yaklaşık 5 milyon daha az oy aldığını, Erdoğan'ın 13 puan gerisinde kaldığını belirten Anadol, bunun büyük bir başarısızlık olduğunu öne sürdü. Bu olumsuz durumun sorumluluğunu seçimlere katılmayanlara ve geçersiz oy kullananlara yüklenemeyeceğini ifade eden Anadol, "Sorumluluk doğrudan doğruya Kemal Kılıçdaroğlu'na aittir. Kendisi de İhsanoğlu'nu aday göstererek kişisel bir risk aldığını söylemiştir. Şimdi alınan bu riskin bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Çağdaş demokrasilerde bunun yolu genel başkanlıktan istifa etmektir. Diğer üç başarısız seçim de eklenince artık istifa kaçınılmaz olmuştur. Partiyi yeniden kuruluş amaçlarına uygun çizgiye getirecek ve önümüzdeki genel seçimlerde başarıya ulaştıracak güçlü bir lider seçeneğine inanıyoruz. Yeni CHP değil, yeniden CHP" diye konuştu. CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreteri Önder Sav ile temaslarının olup olmadığı sorusu üzerine Anadol, "Böyle bir toplantıya olumsuz bakacaklarını sanmıyorum. Olumlu baktıklarını söyleyebilirim" dedi. nbsp;CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin genel başkanlığa aday olacağına ilişkin iddiaları, "Sayın İnce çok iyi bir santrfor. Sayın İnce, birden oyunu bırakıp, maç devam ederken 'teknik direktör olayım' dedi. Partimizin İnce'den, santrfor olarak mahrum kalmasını istemeyiz. Partinin hali hazırda teknik direktörü var" dedi. İnce'nin genel başkanlığa aday olacağına ilişkin iddialar hatırlatılan Altay, "Renkli bir yarış olur mu?" sorusunu, "Olur" şeklinde cevapladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise, "Bu kurultay, Türkiye'nin mevcut konjonktüründe CHP'nin iktidara yürüyüş kurultayıdır" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...