Kılıçdaroğlu: 'Müslümanlar kan ağlıyor'

/ Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu: 'Müslümanlar kan ağlıyor'

Politika Haberleri  / AA

Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müslüman coğrafyasının kan ağladığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Peygamberimizin üstün ahlak yolunu kendisi için yegane yol olarak kabul eden Hacı Bektaş Veli'nin yolundan yürümezsek, kurduğumuz uygarlık düzeninin zulüm ve gözyaşı ürettiğini görmeye devam edeceğiz" dedi.

Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, müslüman coğrafyasının kan ağladığını belirterek şunları ifade etti:



"Suriye'de, Irak'ta 'Allahu Ekber' diyerek kafa kesen, cami, türbe yıkan, Kur'an-ı Kerim'i yakan ve tüm vahşeti de din adına yaptıklarını iddia eden zalimler, Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaş Veli'yi tanısalardı, onların sevgisini aşkını muhabbetini bilselerdi, bunu asla yapmazlardı.


Unutmayalım, aynı dine inanan iki insanın birbirini öldürdüğü günümüzde, aslan ve ceylanı aynı kucakta tutan Hacı Bektaş Veli'den alacağımız çok dersler vardır."


Etkinliğe çok sayıda genel başkan yardımcısı ve CHP'li milletvekilinin yanı sıra Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da etkinlik yapıldığı sırada salona geldi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Feyzioğlu, etkinliği bir süre tribünden izledi. Feyzioğlu, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından once protokolü selamlayarak burada kendisine ayrılan yere oturdu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...