'Silahsızlanma talebi masada kalacak'

/ Kaynak: AA
'Silahsızlanma talebi masada kalacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Oron, ülkesinin, Hamas'ın silahsızlandırılmasının istediğini ancak bunun halihazırda gerçekleşmesi zor bir talep olduğunu söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oron, "Hamas'ın silahsızlandırılmasını istiyoruz. Ancak bu, şu an gerçekleştirilmesi zor bir talep. Yine de masada kalmaya devam edecek" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron, ülkesinin, Hamas'ın silahsızlandırılmasının istediğini ancak bunun halihazırda gerçekleşmesi zor bir talep olduğunu söyledi.

Oron, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut şartların, "Hamas'ın silahsızlandırılması için uluslararası güçlerin Gazze'ye girişine imkan tanımadığını" belirtti.

Kahire'deki müzakereler yoluyla Gazze'ye yeni silahların girişini engellemeye çalıştıklarını ifade eden Oron, "Hamas'ın silahsızlandırılmasını istiyoruz. Ancak bu, şu an gerçekleştirilmesi zor bir talep" dedi. Oron, söz konusu taleplerinin, Hamas'ın ileride İsrail yerleşim birimlerini tehdit etmemesi için masada kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Filistin tarafından yapılan açıklamalarda da İsrail'in, "direnişin silahsızlandırılması" talebinin kabul edilemeyeceği belirtilmişti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırıların ardından geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçici ateşkes kararı alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...