Kılıçdaroğlu'na İnce suçlama: Demokrasi dedi diktatör oldu!

Kılıçdaroğlu'na İnce suçlama: Demokrasi dedi diktatör oldu!

GÜNDEM Haberleri

Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Muharrem İnce Kılıçdaroğlu için 'diktatör' benzetmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hüsran sonrası 5-6 Eylül'de kurultay yapma kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk rakibi belli oldu. Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Yalova milletvekili Muharrem İnce, genel başkanlığa adaylığını mevcut yönetimi topa tutarak açıkladı. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen İnce, Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle yüklendi: "CHP'nin mevcut yönetimi, halka umut olmaktan uzaktır. CHP geleneklerinde olmayan 15 günde kurultay, seyircisiz salon tutulmasını anlıyorum, korkularını hissediyorum. Zaten onun için adayım. Sayın Kılıçdaroğlu, milletvekillerini, belediye başkanlarını, MYK üyelerini ve cumhurbaşkanı adayını tek başına belirledi. Şimdi de blok liste geleceğini duyuyorum. Tüzüğümüzde çarşaf liste esastır, teklifle bloka dönüşebilir. Demokrasi vadeden Sayın Kılıçdaroğlu gitti, yerine her şeyi tek başına belirleyen yapı geldi. nbsp;
İLK 2 SEÇİMİ KAYBEDEN GİDER
nbsp;4 sene önce demokratik söylemlerle gelip bugün partiyi diktatörlüğe getireceksiniz. O zaman Tayyip Erdoğan'a niye diktatör diyorsunuz? Şimdi de milletvekili adaylarının belirlenmesinde yüzde 15'lik genel merkez kontenjanı artırılmak isteniyor. Seçilirsem ilk işim bu kontenjanı yüzde 5'e çekmek olacak. 'İlk iki seçimde partiyi birinci yapamayan genel başkan, istifa etmiş sayılır' hükmünü de getireceğim. O koltuğa yapışıp kalmak yok. Tayyip Erdoğan meydan okuyor, 'birinci olamazsam istifa ederim, sen de eder misin?' diyor. 'Ben de ederim' diyeceğim." Muharrem İnce, eski Genel Başkan Deniz Baykal nbsp;ile görüşüp görüşmediği sorusunu, "Herkesle ittifak yapmayı arzuluyorum. Kimsenin adamı değilim" diye cevapladı. İnce; Metin Feyzioğlu'nun rakip olması halinde şansının azalıp azalmayacağının sorusuna ise, "Hayır. Başarılar dilerim" karşılığını verdi.

nbsp;Kılıçdaroğlu'na İnce suçlama: Demokrasi dedi diktatör oldu!
MECLİS'TE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEN İNCE, "PARTİLİ SANDIĞA TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL KOŞA KOŞA nbsp;
GİDECEK" DEDİ.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...