Almanya 80 ülkeyi daha dinlemiş

Almanya 80 ülkeyi daha dinlemiş

DÜNYA Haberleri

Federal İstihbarat Teşkilatı, sadece Türkiye'yi dinlememiş; dünyanın dört bir yanını takibe alıp gizlice bilgi toplamış!..

Alman 'Der Spiegel' dergisi, Almanya'nın Dış İstihbarat Servisi'nin (BND), Türkiye'yi izlediğini öne sürmesiyle gündeme gelen dinleme skandalına yeni bir iddia daha ekledi. Dergi, hükümetin dış istihbarat teşkilatı BND'ye 2009 yılında verdiği talimatta, 80 ülke hakkında istihbarat toplanmasını talep ettiğini yazdı. Almanya'nın istihbarat önceliklerinin tanımlandığı çok gizli belgede 30 ülkenin, istihbarat faaliyetlerinin yoğunlaştırılacağı "ana ülkeler" olarak belirlendiği, bu 30 ülke arasında NATO müttefikleri Türkiye ve Arnavutluk'un da bulunduğu bildirildi. Dergi, Almanya hükümetinin Türkiye'ye yönelik istihbarat faaliyetlerinde öğrenmek istediği konuların geniş bir alana yayıldığını iddia ederken, örnek olarak "Kürt sorunu, büyük etkiye sahip Gülen hareketi, İslami hareketler, organize suçlar ve yolsuzluklar" başlıklarını sıraladı.
MERKEL:?DİNLEMEYE?DEVAM
Dinleme iddiaları ile ilgili dün soruları cevaplandıran Almanya Başbakanı Angela Merkel, ihtiyaç halinde bazı ülkeleri dinlemeye devam edeceklerinin sinyalini verdi. Merkel, "BND dışarıda bizim için güvenlik açısından geçerli bütün bilgileri toplamakla görevlidir. Artan tehditler ışığında, istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerine ihtiyacımız sürecek. Herkesin bunu anlayacağına inanıyorum" dedi. nbsp;Angela Merkel, PKK'ya silah yardımı yaptıkları iddialarıyla ilgili olarak da, "Irak merkezi yönetiminin onaylaması halinde bölgesel Kürt yönetimine silahları gönderebiliyoruz. Bu bağlamda PKK'nın silah sevkıyatlarının alıcısı olması söz konusu değil" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...