CHP kurultayı başladı

CHP kurultayı başladı

Politika Haberleri

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı, ATO Kongre Merkezi'nde başladı. 2 gün sürecek kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce genel başkanlık için yarışacak.

Ankara Ticaret Odası (ATO Kongre) Merkezi, CHP'nin olağanüstü kurultayına sahne oluyor. İki gün sürecek kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce başkanlık yarışı verecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurultayın yapılacağı salona gitmek için, eşi ve torunu ile birlikte evinden ayrıldı. nbsp;

Kurultay salonuna önce Muherem İnce, ardından da Kemal Kılıçdaroğlu girdi. Kılıçdaroğlu salona girişinde büyük alkış alırken, sloganlar da atıldı. Kurultay salonunda, eski genel başkanlardan Deniz Baykal ile eski genel sekreter Önder Sav da bulunuyor.
CHP kurultayı başladı
Kurultayı, saat 10.20 sıralarında Kılıçdaroğlu açtı. Kılıçdaroğlu'nun 50 il başkanı ve yeterli sayıda delegenin Divan Kurulu için verdiği önergeyi okuması ve el kaldırma yöntemi ile oylatmasıyla, Divan Başkanlığına Engin Altay seçildi ve kurultay başladı.

944'E 177

İlerleyen dakikalarda, iki ismin adaylık için topladıkları imza sayısı açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu 944 delegenin, Muharrem İnce de 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday oldu.
CHP kurultayı başladı

BUGÜN GENEL BAŞKAN SEÇİLECEK nbsp;
İlk gün genel başkan seçimi ve tüzük değişikliğinin yapılması parti meclisi seçimlerinin ikinci güne kalması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu ile İnce arasındaki genel başkanlık yarışı bin 500 meterekerleik alanda 24 sandık ve 72 kabinde yapılacak.

905 basın mensubunun izleyeceği kurultay, merkezi sistemle yayınlanacak ve konuşma yapılacak salona kamera alınmayacak. Kurultayda Bakırköy Oda Orkestrası'nın 40 dakikalık konseri olacak.

Kurultayın yapılacağı salonda CHP lideri için 2. katta, rakibi Muharrem İnce için 3. katta çalışma odası hazırlandı.

Eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu da kurultay önce CHP üyesi oldu. Bekaroğlu'nun genel başkanın anahtar listesinde yer alması bekleniyor.

nbsp;CHP kurultayı başladı
nbsp;CHP kurultayı başladı
nbsp;CHP kurultayı başladı
nbsp;CHP kurultayı başladı
nbsp;CHP kurultayı başladı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...