O şimdi kahraman

O şimdi kahraman

SPOR Haberleri

Avrupa kupalarının en genç golcüsü unvanını elinde bulunduran 19 yaşındaki Ozan Tufan, Danimarka'ya attığı golle Türkiye'nin gözdesi oldu.

Türkiye, EURO 2016 grup elemeleri öncesindeki son hazırlık maçını Danimarka'yla oynadı. 1-0 geriye düşen ay-yıldızlılar, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Maçtan sonra en büyük ilgi odağı, galibiyet golünü atan milli takımın genç yıldızı Ozan Tufan oldu. Attığı gol sonrası gözyaşlarına boğulan 19 yaşındaki genç futbolcu, ilginç hayat hikayesiyle de gündeme oturdu. Bursaspor'un altyapısında futbola başlayan Ozan Tufan, daha 14 yaşındayken geçirdiği sakatlık yüzünden futbolu bırakma noktasına geldi. Sağ ayak topuğunda oluşan ödem sebebiyle doktorlar, "Bir daha futbol oynayamazsın" dedi. Farklı bir doktora giden Ozan hemen tedaviye başladı. 2 yıl futboldan uzak kalan ve bu süreçte antrenmanlara dahi çıkamayan genç oyuncu aldığı kilolar yüzünden spordan kopma noktasına geldi. Ancak bir taraftan fizik tedavisine devam eden genç oyuncu, diğer yandan da aldığı kiloları vererek form tutmaya çalıştı. 2 yıl sonra U17 sezonu başladığında alt yapı antrenörleri tarafından yeniden kadroya alınan başarılı futbolcu buradan da kısa sürede A takıma kadar yükseldi. nbsp;
Avrupa'nın en genç golcüsü
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından A Takıma alınan Ozan, 2012 yılında 17 yaşındayken UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında Finlandiya'nın Kups Kuopio maçında gol atarak tarihe geçti. 1995 doğumlu yetenekli futbolcu bu başarısıyla 1980 doğumlu Ganalı Peter Quaye'nin 'Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu' unvanını da elinden aldı. Hikmet Karaman döneminde sözleşme uzatmadığı gerekçesiyle yeniden altyapıya gönderildi. nbsp;6 ay A takımdan uzak kalan Ozan, Christoph Daum döneminde geri döndü. Daum'un yerine getirilen yardımcı antrenör İrfan Buz'un vazgeçmediği bir isim olan genç yıldız, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 8 maçta 622 dakika, Türkiye Kupası'nda da 5 maçta 208 dakika forma giydi. nbsp;
Terim'in yeni gözdelerinden
2013 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Türkiye U-19 takımında forma giyen Ozan Tufan, buradaki performansıyla Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in dikkatini çekti. EURO 2016 öncesi son hazırlık maçında Danimarka mücadelesiyle birlikte 4'üncü kez A Milli Takım formasını giyen 19 yaşındaki yetenekli futbolcu, galibiyet getiren golü kaydederek bir kez daha başarısıyla bütün dikkatleri üzerine çekti. Ozan Tufan Milli Takım'da gösterdiği performansla, Terim'in kendisine güvenini de boşa çıkarmadı.

OZAN TUFANATTIĞI GOLÜ ANLATTI:
ARDA ABİ 'VUR OĞLUM' DEDİ, VURDUM GOL OLDU!

Danimarka maçında son dakikalarda attığı nefis golle Türkiye'nin gündemine oturan Ozan Tufan, attığı golü anlattı. Pası verdikten sonra Arda Abi, 'Vur oğlum' diye seslendi, bir vurdum, topu ağlarda gördüm. Rakibe de çarptı ama yine de güzel gol oldu" diyen Ozan, "Milli Takım'ın parçası olmak güzel bir duygu. Bana güvenen Fatih Hocama teşekkür ediyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...