AYM'den Erdoğan kararı

/ Kaynak: AA
AYM'den Erdoğan kararı

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP'li Mahmut Tanal ile LDP tarafından, "Erdoğan'ın başbakanlıktan istifa etmesi gerektiği" gerekçesiyle yapılan başvuruların AYM tarafından reddedildi.

CHP'li Mahmut Tanal ile Liberal Demokrat Parti (LDP) tarafından, "Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olamayacağı ve başbakanlıktan istifa etmesi gerektiği" gerekçesiyle yapılan başvuruların, "kişi yönünden yetkisizlik" nedeniyle reddedilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. nbsp;
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erdoğan'ın başbakanlık görevinden istifa etmesi gerektiği, aday listeleri kesinleştikten sonra da Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olamayacağı gerekçeleriyle bireysel başvuruda bulunmuştu. nbsp;LDP de Erdoğan'ın başbakanlık görevinden istifa etmesi gerektiğini iddia ederek, Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Yüksek Mahkeme, başvuruların "kişi yönünden yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez olduğuna, oybirliğiyle karar vermişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...