"2. Atılım" dönemine Meclis'ten vize çıktı

"2. Atılım" dönemine Meclis'ten vize çıktı

GÜNDEM Haberleri

'Yeni Türkiye'nin 2. atılım dönemi' olarak nitelendirilen 62'nci Hükümete, 306 milletvekili güvenoyu verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Yeni Türkiye'nin 2. Atılım Dönemi" olarak nitelediği 62'nci hükümet dün TBMM'den güvenoyu aldı. 4 AK Parti'li vekilin çeşitli mazeretleri sebebiyle katılamadığı açık oylama 3 dakikalık sürede tamamlandı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında yapılan açık oylamaya 439 milletvekili katılırken, 306 milletvekili kabul, 133 milletvekili de ret oyu kullandı. Anayasaya göre TBMM'den güvenoyu alan hükümet böylece resmen görevine başlamış oldu. Güven oylamasının yapıldığı oturuma tek katılan lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Güven oylaması sonucunda CHP'liler hızla genel kurulu terk ederken eski Genel Başkan Deniz Baykal bir süre daha salonda kaldı. AK Parti Grubu güvenoyu sonucunun açıklanmasının ardından Başbakan Davutoğlu'nu tebrik etmek için uzun bir kuyruk oluşturdu.

DAVUTOĞLU'NDAN VEKİLLERE:
KİMSE BİZE 'İHTİLAFA DÜŞTÜNÜZ' DİYEMEDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, aldığı güvenoyu sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında, "Sizden de aldığımız destekle gece gündüz çalışmaya aziz milletimiz ve Meclisimiz önünde söz veriyoruz" dedi. Hiçbir gücün hükümetin azmini kırmaya yetmeyeceğini belirten Davutoğlu, daha da büyük bir azimle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. "Ülkemizin geleceği, hepimizin ortak geleceği, ortak kaderidir" diyen Davutoğlu, muhalefet partilerinden gelecek her türlü olumlu katkıyı, eleştiriyi göz önüne alarak hep beraber Türkiye'nin geleceğini inşa etmenin kararlılığında olduklarını söyledi.
Başbakan Davutoğlu, güven oylamasının ardından AK Parti Genel Merkezi'nde teşekkür yemeği verdi. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Davutoğlu, vekillere, "Bizim içimizde kavga çıkartmak istediler. Fitneye izin vermediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Dışarıdan gelen her türlü saldırıya karşı birlik olduklarını belirten Davutoğlu, "Gezi provokasyonundan sonra milyonlar bizi meydanlarda karşıladı. 30 Mart seçimlerinde de aynı beklenti içine girdiler ama onda da bir şey çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimi de ilk turda bitti. Geçen 15 günde büyük bir tarih yazıldı. Son 15 gün içinde eminim 10-20-50 sene sonra Türk siyasi hayatını yazanlar belki de en kritik dönemi 15 gün içinde yaşananlar olarak niteleyecekler" diye konuştu.
AK Parti'nin gurubuyla, genel merkeziyle tüm fertleriyle tek vücut hareket ettiğini belirten Davutoğlu, "Bugün sadece güvenoyu almadık, bütün yapılanmalarımızı da tamamladık. 4-5 gün içerisinde hükümet programımızı tamamladık. Buradaki fedakâr arkadaşlarım tatil yapmadı. Hatta yeni evlenen arkadaşlarımız da hemen işlerine döndüler. Evimize döndüğümüzde kimse bize, '3 gün önce kardeşinizdi de sonra ihtilafa düştünüz' demedi. İstanbul sokaklarında dolaşırken kimse bize 'bu kutlu emanete sahip çıkamadınız' demedi" ifadelerini kullandı.
CHP kurultayına da değinen Davutoğlu, "Ancak kurultaylar arasında yapılacak kıyaslamalar, birtakım ipuçları verecektir. Ümit ediyorum ki herkes bunu değerlendirir. AK Parti kadrolarının bir emanete nasıl sahip çıktıklarını, imzalarının arkasında nasıl sağlam durduklarını gördük" diye konuştu.
TBMM Bürosu ANKARA nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...