Validen Sakık'a cevap: Şehitler Anıtı sit alanında, yıkılamaz

Validen Sakık'a cevap: Şehitler Anıtı sit alanında, yıkılamaz

GÜNDEM Haberleri

"Anıt, hazineye ait sit alanında. Burada herhangi bir işlem tesisi hukuken de mümkün değil."

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Abide Meydanı'nda bulunan Hava Şehitleri Anıtı'nı, "Yetkim olsa yıkardım" açıklamasına Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'dan cevap geldi. Vali Tekinarslan, Hava Şehitleri Anıtı'na ilişkin, "Hava şehitliği anıtının bulunduğu yer 3 bin metrekarelik bir alan, hazineye ait sit alanı. Burada herhangi bir işlem tesisi hukuken de mümkün değildir. Ağrılı hemşehrilerimiz buraya gerekli hassasiyeti de göstermiştir" dedi. Tekinarslan anıtın 1939 yılında yapıldığına değinerek, "1939 yılında İran Şahının nikah merasiminin oradaki gösterilerine katılmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin Diyarbakır'da bulunan hava filosunda hareket edip düğüne katılan oradaki filomuza mensup 2 uçağın dönüşü esnasında birisi düşüyor. İki pilotumuz, birisi asker birisi sivil dönüş yolunda Ağrı civarında şehit oluyorlar" diye konuştu. Bu pilotların Sakık'ın ifade ettiği Ağrı Dağı'nda 1926-1930 arasında yaşanan olaylarda şehit olduğu veya hava operasyonlarına katıldığı gibi bir konunun mevzu bahis olmadığını vurgulayan Tekinarslan, şöyle konuştu: "Pilotlarımızdan birisi makinist astsubay başçavuş 1915 İstanbul doğumlu Ali Fethi Sülker. Şimdi 1926 veya 1927 o yılarda öyle bir Ağrı Dağı'ndaki askeri faaliyetlerde katılmış olmaları için bunlar bahsi geçen o yıllarda 15 yaşında insanlar şimdi 15 yaşında bir çocuğun pilot olup Ağrı Dağı'nda oradaki araziyi bombaladığını varsaymanız lazım" dedi. nbsp;
"Silahı, şiddetin merkezine koyan bir propaganda faaliyetiyle ulaşılacak mesafe yoktur" diyen Tekinarslan, "O nedenle ben bu tür tahrik amaçlı, kışkırtma amaçlı eylemlerin topluma artık zarar dahi veremediğini, faydasının zaten mümkün olmayacağı kanaatindeyim. Bizim burada yürüttüğümüz iş bütün insanlarımızın huzurunun teminine dönük" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...