İki kardeş aynı asansörde hayatını kaybetti

/ Kaynak: İHA
İki kardeş aynı asansörde hayatını kaybetti

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul Mecidiyeköy'deki Rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasından yürek yakan hikayeler çıktı.

Mecidiyeköy'deki bir inşaatın asansörünün yere çakılması sonucu ölen 10 işçiden Tahir Kara ve Ferdi Kara isimli kardeşleri amcası, "Kardeşim ne yapacak, anası ne yapacak, kolay mı yetiştirdi. Yazık günah böyle bir acı yok" dedi.

Mecidiyeköy eski Ali Sami Yen Stadı arazisinde yapılan bir rezidans inşaatının asansörünün yere çakılması sonucu 10 işçi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler arasında bulunan Tahir Kara(26) ve Ferdi Kara'nın (19) vinç operatörü olan babaları Mithat Kara ile aynı şantiyede çalıştıkları öğrenildi.

Kara kardeşleri köylüsü Celal Sarı, kardeşlerin Gümüşhane'den çalışmak için İstanbul'a geldiğini belirterek, "Gümüşhane'den gelmişlerdi çalışmaya. Asansör arızalıymış. İhmalkarlık başka bir şey değil. Böyle bir şey olamaz. Bu asansörleri kuran firma denetleme yapması gerek. Yazık günah değimli 10 kişi öldü" dedi.

Kara kardeşlerin başka bir yakını ise, daha önceden yetkililere asansörün bozuk olduğunun söylendiğini iddia ederek, "Yakınlarımız söyledi haberi. Kazanın nedeni ile ilgili aşırı yüklenme deniyor, kimi asansörün bozuk olduğunu söylüyor. Asansörün bozuk olduğu bir gerçek. Daha önceden söylemişler 'Bu asansör bozuk bu iş böyle yürümez' diye işçiler taşerona söylüyor. Taşeronda şirket yetkilisine söylüyor oda aldırış etmiyor" şeklinde konuştu.

"BÖYLE BİR ACI YOK"
Hayatını kaybeden kardeşlerin amcası Sebahattin Kara duyduğu acıyı dile getirerek, "Devlet yetkilileri olarak bunlara bir çözüm gelmesini isterim. Bir daha böyle facia olmasın. Bunlar tedbirsizlik. İşçiler geliyor emek veriyor emeğinin karşılığını alamadığı gibi böyle canlarını veriyor. Evinden, yurdundan, köyünden gelecek çalışacak bir de burada çocuklarını kaybedecek. Yazık günah değimli analara, babalara? İnsanların ciğerleri yanıyor. Benim ciğerim yanıyor kardeşimin oğlu olduğu halde. Kardeşim ne yapacak. Bunun anası ne yapacak kolay mı yetiştirdi. Yazık günah böyle bir acı yok" diye konuştu.
İki kardeş aynı asansörde hayatını kaybetti

EN GENÇ HIDIR ALİ'DE ORADAYDI
İstanbul'da meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği facianın en genç kurbanı Tuncelili Hıdır Ali Genç oldu. İstanbul Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arazide inşaatı devam eden 36 katlı binanın asansörünün dün akşam saatlerinde zemine çakılması sonucu meydana gelen kazada 10 işçi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçilerin en küçüğü Tunceli'nin Pertek ilçesi nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Hıdır Ali Genç oldu. Genç'in Tunceli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ovacık Programı Maliye Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olduğu ve yaz tatilinde çalışmak için İstanbul'a gittiği öğrenildi.
İki kardeş aynı asansörde hayatını kaybetti


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...