HSYK seçimine doğru

/ Kaynak: AA
HSYK seçimine doğru

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yargıda Birlik Platformunun, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri için belirlediği idari yargı adayları, YSK'ya başvuru yaptı.

Yargıda Birlik Platformunun, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri için belirlediği idari yargı adayları, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptı.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cafer Ergen, Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Gökpınar, HSYK Üyesi Halil Koç, Ankara Bölge İdare Mahkemesi (2. Kurul) Üyesi Hasan Odabaşı ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi (2. Kurul) Üyesi Gönül Sayın, YSK'ya gelerek başvuruda bulundu. nbsp;

Başvuru işlemlerinin ardından adaylar adına açıklama yapan HSYK Üyesi Koç, yargıya karşı sarsılmış olan güven ve itibar duygusunun tekrar sağlanması, bağımsız ve tarafsız bir yargı düzeninin tesis edilmesi ve mesleki kıdem ve liyakat ilkelerinin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için aday olduklarını belirtti.

Koç, demokratik katılımla hep birlikte çıktıkları bu yolda meslektaşlarının desteğini beklediklerini dile getirdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...