iPhone 6 inceldi büyüdü ve hızlandı

iPhone 6 inceldi büyüdü ve hızlandı

Ekonomi Haberleri

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adıyla tanıtılan iki yeni cihaz Apple'ın ürettiği en ince cihazlar olma özelliği taşıyor.

Apple'ın merakla beklenen modeli iPhone 6 Kalifornia'da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. İphone 6 beklenildiği gibi iki yeni modelle geldi. 4.7 inç ekrana sahip iPhone 6 ile 5.5 inç ekrana sahip nbsp;iPhone 6 Plus, Apple CEO'su Tim Cook'un ifadesiyle Apple'ın bugüne kadar en ince ve en büyük telefonu olma özelliği taşıyor. iPhone 6 Plus yani geniş ekranlı iPhone modeli 7.1 mm, iPhone 6 sadece 6.9 mm inceliğinde. Apple, özellikle 5.5 inçlik iPhone 6 modeliyle 'phablet' segmentine de adım atmış oldu.Yeni jenerasyon iPhone'ların ekranında Retina HD görüntü teknolojisi kullanılıyor. Her ikisinde de 8 megapiksel dahili kamera bulunuyor. Ayrıca A8 isimli gelişmiş işlemcisiyle mevcut iPhone'lara kıyasla neredeyse yüzde 50 oranında daha hızlı çalışıyorlar. iPhone 5S'e kıyasla iki kat daha hızlı odaklama yapan yeni iPhone'lar, M8 hareket işlemcisi sayesinde de hareket halinde bile kayıt yapıyor.
iPhone 6 inceldi büyüdü ve hızlandı
Apple Watch'da Siri özelliği

Apple'ın yıllardır beklenen akıllı saati de yeni iPhone 6 modelleriyle birlikte tanıtıldı. Apple Watch da küçük ve büyük olmak üzere iki farklı modelden oluşuyor. Siri (çok gelişmiş sesli komut) ile birlikte gelen Apple Watch sağlık ve fitness gibi sensörlere sahip. Apple Watch'un arkasındaki minik LED'ler, kalp ritminizi okuyor. GPS bilgisi ise telefonunuzdan alınıyor.
iPhone 6 inceldi büyüdü ve hızlandı
İPHONE 6'NIN FİYATI 2 BİN 349 LİRADAN BAŞLIYOR
Amerika'da 19 Eylül tarihinde 199 dolardan başlayan kontratlı fiyatlarla piyasaya sunulacak ürün sadece 1 hafta sonra Türkiye'de 26 Eylül'de satışa sunulacak. 4,7 inçlik iPhone 6'nın 16 GB'lık modeli 2 bin 349 liradan satışa sunulurken, 5,5 inçlik iPhone 6 Plus'ın eş modelinin fiyatı ise 2 bin 649 lira olarak belirlendi. iPhone 6'nın 64 GB'lık modeli 2 bin 649 lira, 128 GB'lık modeli ise 2 bin 949 lira fiyata sahip. iPhone 6 Plus'ın 64 GB'lık modelinin fiyatı 2 bin 949 lira, 128 GB'lık model içinse 3 bin 249 lirayı gözden çıkarmak gerekecek.
Ömer TEMÜR - İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...