Halilhodzic: Fenerbahçe'nin F'si bile...

Halilhodzic: Fenerbahçe'nin F'si bile...

SPOR Haberleri

Halilhodzic, "Takımımı psikolojik olarak hazırlamasını iyi bilirim. Aslında buna ihtiyaç da yok. F.Bahçe kelimesini duydukları anda radarları açılıyor"

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, sakat ve yeni katılan oyuncularla birlikte idman yapamamalarına rağmen F.Bahçe'yi yeneceklerini iddia etti. Halilhodzic, "Transferin son gününde 3 oyuncu aldık ancak hiç idman yapmadık. Ben de beklenti içindeyim. Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Bu takıma 3 aylık bir süre gerekiyor. Asıl Trabzonspor'u ondan sonra göreceksiniz. Ama şunu da bilmeniz gerekiyor. F.Bahçe maçı için hiçbir futbolcunun bahanesine yer yok. Herkes beklenti içinde. Ben de bir antrenör olarak F.Bahçe'yi yenmek için elimden geleni yapacağım" dedi.
F.Bahçe'nin geçen yıl ve bu sezon yaptığı maçları izlediğini ifade eden Boşnak teknik adam, "F.Bahçe hiç değişmedi. Bazen bir yabancı değişiyor ama aynı takım. Bizim oyuncuların yüzde 90'ı değişti. Dünya Kupası'nda Almanya'ya karşı oynadığımız maçta oyuncularıma, 'Almanya'yı yenmek istiyor musunuz?' diye sordum. Birisi bana tuhaf bir şekilde baktı. Ben maç öncesinde oyuncularımı mağlubiyet için hazırlamam. Kaybedeceğimi bilsem maça çıkmam. Başkasını gönderirim. Barcelona ya da şu anda dünyanın en iyi takımı olsa bile ben hep galibiyetten bahsederim. Almanya karşısında hatırlarsınız, oyuncularım biraz daha inançlı olsalardı yenerdik. Birçok şey kafada bitiyor. 5 maç bu şekilde düşünerek çalışırsak galibiyetler arka arkaya gelir" diye konuştu.
Provokasyona gelmeyin
F.Bahçe ile çok kritik bir maç oynayacaklarını belirten Halilhodzic, "Bu maçın Trabzonsporlular için ne anlama geldiğini biliyorum. 2-3 sene önce neler olduğunu da biliyorum. O yüzden taraftarımıza provokasyonlara gelmemelerini söylüyorum. Herkes F.Bahçe'yi yenmek istiyor. Her oyuncunun, kulüp çalışanının yüzünde bir ifade var. F.Bahçe'nin 'F'si ağzımızdan çıktığında bir beklenti oluşuyor. Ekstra bir motivasyon konuşması yapmama gerek yok. Çünkü oyuncular zaten motive. Bunu kontrol altında tutmak zorundayız. Eski maçları izlerken dikkatimi çekti. Birkaç oyuncunun farklı olaylar kovalayabileceğini, provokasyona yol açabileceğini söyleyebilirim. Bu tarz maçlara yeterince tecrübeliyim. Bugün de hangi kelimeleri, ne zaman söylemem gerektiğini bildiğim için, takımımı psikolojik olarak hazırlamasını iyi bilirim. Aslında buna da ihtiyaç yok. F.Bahçe kelimesini duydukları anda radarları açılıyor. Herkesi biraz daha sükunete çekmemiz gerekiyor" dedi. nbsp;
Cardozo Fener'e yok
Cardozo ve Bosingwa'nın maç listesinde olmayacağını da sözlerine ekleyen tecrübeli teknik adam, "Muhtemelen iyileştiler ama bir defa daha sağlık kontrolünden geçireceğiz. 1 hafta, 10 gün idman yapmayan oyuncuyu takıma alamam. Constant erken döndü ama ufak bir sakatlığı var. Sonradan gelen Belkalem, Waris, Yatabare ile de görüştüm. Ufak bir sohbet halinde bile yorgunlukları görülüyordu. Trabzon'a geldiğimden beri bir şanssızlık yaşıyorum. nbsp;3 oyuncunun bir yerlerinde kırık, 3 oyuncuda kas ağrıları, sakatlıklar var. Bazı yardımcı hocalarımız bile hasta oldu. 10 senedir böyle bir olay başıma gelmedi. Buna rağmen insanların, 'Hoca bahane üretti' demesine fırsat tanımak istemiyorum. Bu maçı keşke 2-3 ay sonra oynasaydık" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...