Çılgın Türk, Hollanda bürokrasisini felç etti

Çılgın Türk, Hollanda bürokrasisini felç etti

YAŞAM Haberleri

Mustafa Karaşahin, belediyenin kestiği cezayı 'haksız' diye ödemedi. 2 evi icra ile satıldı. İntikam için 3 bin 500 dilekçe yazdı.

Hollanda'da Rotterdam yakınlarında meydana gelen ve Alman Der Spiegel Dergisi'ne de konu olan Dordrecht Şehir İdaresi ile Mustafa Karaşahin arasındaki anlaşmazlık, Karaşahin'in gayrimenkulleri yüzünden başladı. Dordrecht Belediyesi iki yıl önce, toplam 42 gayrimenkulü olan Şahin'e bazı kiracıları yüzünden ve yangın güvenlik kurallarını ihlalden para cezası kesti. Mustafa Karaşahin, cezaları ödemeyince gayrimenkullerinden ikisi icra yoluyla satıldı. Bunun üzerine Karaşahin, Hollanda yasalarına göre, resmi kurumların dilekçelere 4 hafta içinde cevap vermek zorunda olduğunu bildiği için dilekçe savaşı başlattı. Belediyenin cevap vermemesi halinde dilekçe başına bin 260 avro ceza ödeyeceğinin farkında olan Karaşahin, bazı günler 70 dilekçe birden gönderdi. Köşeye sıkışan Dordrecht Şehir İdaresi, dilekçelere cevap yetiştirmek için memur aldı. Dilekçelere cevap verebilmek için çoğu kez hukukçulardan ve farklı uzmanlardan görüş almak gerekiyordu. Dilekçelerin yıllık maliyeti yarım milyon avroyu bulunca belediye mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Karaşahin'in ayda en fazla 10 dilekçe yazabileceğine karar verdi. Ancak mahkeme kararı bile Karaşahin'i durdurmaya yetmeyince fazladan yazdığı dilekçeler için para cezası kesildi. Bu para cezalarının miktarı ise 300 bin avroyu buldu. Fakat Mustafa Karaşahin bu cezaları da ödemeyince cezaevine girme ihtimali doğdu. Karaşahin'in cezaevine girip girmeyeceğine mahkeme karar verecek. Bu arada Hollanda'da Karaşahin'in dilekçe hakkının sınırlandırılmasının insan haklarına aykırı olup olmadığı tartışılmaya başlandı. HOLLANDA nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...