'Avrasya tarihe imzamız olacak'

'Avrasya tarihe imzamız olacak'

Politika Haberleri

İstanbul'un 'çılgın projelerini denetleyen Başbakan, Avrasya Tüneli için "Olağanüstü bir mühendislik başarısı. Gurur duydum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul'da 'denetleme' mesaisi yaptı. Öğle saatlerinde Dolmabahçe'deki çalışma ofisinden Üsküdar'daki Avrasya Projesi şantiyesine geçen Başbakan, kazı çalışmalarının devam ettiği tünelde incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın da eşlik ettiği Davutoğlu, sadece İstanbul ve Türkiye için değil, dünya için de tarihi bir projeyi görmekten gurur duyduğunu söyledi. "8 bin 500 yıllık tarihinde İstanbul'un birçok kere iki kıtayı birleştirme rüyaları oldu. İktidarlarımız döneminde bu ideal iki kez gerçekleştirildi" diyen Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti: "Trafik yoğunluğu ve çevre problemlerini aşmak böyle projelerle mümkün. Gelecek sene haziranda tünelin su altındaki kısmı tamamlanacak. Bu derinlikte, bu basınçta, bu yoğunlukta bir geçiş, olağanüstü bir mühendislik başarısı. Tamamıyla Türk yapımı olması, Türk inşaat sektörü ve mühendisliğinin geldiği aşamayı gösteriyor. Gurur duyuyoruz. Bu proje eminim tarihe altın bir imza olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına geçecektir." Davutoğlu ve Elvan daha sonra helikopterle 3. Köprü ve 3. Havalimanı projelerini inceledi.

nbsp;'Avrasya tarihe imzamız olacak'

KÖPRÜ VE HAVALİMANINI İNCELEDİ
Başbakan Davutoğlu, Avrasya Tüneli'ndeki incelemelerinin ardından helikopterle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Anadolu ve Avrupa yakalarındaki ayaklarını ve buraya yapılacak bağlantı yollarını havadan teftiş etti. Daha sonra buradan ayrılan Davutoğlu, yapımı süren üçüncü havalimanındaki çalışmaları havadan bir süre takip etti. Ardından inşaat alanına inen Davutoğlu, yetkililerden yaklaşık bir saat brifing aldı.

"PROJE BİTTİĞİNDE TÜRKÇENİZİ TEST EDECEĞİM"
Avrasya Tüneli'nde incelemeler yapan Başbakan Davutoğlu, gazetecilere projeyle ilgili bilgi verdikten sonra yapım işlerini üstlenen Koreli ortak firmanın yetkilileriyle de 'Türkçe' pazarlığı yaptı. ''You should learn Turkish'' (Türkçe öğrenmelisiniz) dediği yetkiliden ''Öğreniyorum'' cevabını alan Davutoğlu, ''Proje tamamlandığında sizi test edeceğim'' dedi. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...