Suriye'ye savaşmaya giden kızlardan kötü haber

Suriye'ye savaşmaya giden kızlardan kötü haber

GÜNDEM Haberleri

Suriye'ye savaşmaya giden iki Bosnalı genç kızdan birinin hayatını kaybettiği belirtildi. Avusturyalı yetkililer, ölen genç kızın kimliğini ise açıklamadı.

Suriye'yi giden iki genç kız sosyal medyada, "Ölüm bizim hedefimiz" mesajları paylaşmıştı. nbsp;Avusturya doğumlu Bosnalı 15 yaşındaki Sabine Selimoviç ve 16 yaşındaki Semra Kesinoviç'ten kötü haber geldi. nbsp;Avusturya'nın başkenti Viyana'daki evlerinden geçtiğimiz Nisan ayında ayrılan ve Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtikleri iddia edilen genç kızlardan birinin öldüğü diğerinin ise kayıp olduğu açıklandı. nbsp;
Avusturyalı yetkililer, iki genç kızdan hangisinin öldüğü konusunda ise, bu aşamada açıklama yapmadı.


Avusturya gazetesi Salzburger News'e açıklama yapan Avusturya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Marakovits, "Kızlardan birinin öldüğü ve diğerinin kayıp olduğu bilgisi bizde mevcut ancak bunu yüzde 100 doğrulatamadık. Ailelere kızlarının ölmüş olabileceği bilgisini ise ulaştırdık" dedi.Avusturyalı yetkililer, Bosnalı iki genç kızın diğer gençlere de kötü örnek olmasından endişe ediyor.15 ve 16 yaşındaki Bosna asıllı Avusturya vatandaşı iki kız, başkent Viyana'daki ailelerine "Suriye'ye gidiyoruz. Cennette buluşuruz" diye bir veda mektubu bırakmıştı.Kızlar internet sayfasındaki mesajlarında da, "İyi evlerde düzgün şartlarda yaşadıklarını ve amaçlarının şehit olmak olduğunu' yazmışlardı.Sosyal medyadan fotoğraflarını da paylaşan Bosnalı Sabine Selimoviç ve Semra Kesinoviç, "Ölümden korkmuyoruz. Ölüm bizim hedefimiz. Allah beni çağırıncaya kadar Viyana'da yaşadım ve ben bu çağrıya uyarak onur için yola çıktım. Biz sizin tasavvur edemeyeceğiniz kadar iyi evlerde yaşıyoruz. Evlendik. Her şey var burada. Biz gururumuzla yaşıyoruz" demişlerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...