Başbakan Davutoğlu: PYD mağdur edebiyatı yapıyor!

Başbakan Davutoğlu: PYD mağdur edebiyatı yapıyor!

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Malatya'da halka hitap etti, eylemlerde yakılıp yıkılan her yerin yeniden inşaa edileceği müjdesini verdi.

İşte konuşmadan satır başları

Malatya'nın yiğit insanları, kahraman Malatyalılar hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Başbakan olduğum anda talimat verdim. Malatya'yı mutlaka ziyaret etmek istiyorum diye. Malatya'ya gelişimin bir çok sebebi var. Malatya her zaman bize destek çıktı. Allah Malatya'dan ve Malatyalılardan razı olsun. Malatya bizim destan şehridir. Destanlaşan şahsiyetlerin şehridir Malatya.Bizim bu topraklarda yazdığımız destanın şehridir Malatya. Malatyalılar hep bu topraklardaki yüce değerlerimizin öncüleri oldu. Çok Malatyalı arkadaşım oldu. Ben pasif Malatyalı görmedim. Zulüm karşısında sessiz kalmış tek bir Malatyalı görmedim ben. Biz Malatya'yı 28 Şubat'tan biliriz. Malatya ilim merkezidir.Malatya yiğit insanların şehirdir. Boyun eğmeyen Hamido'nun şehirdir. nbsp;Malatya hep irfanın ve ilmin şehri olmuştur. Onun için Malatya'ya geldik. Çünkü bugün buna her zamankinden çok ihtiyacımız var. nbsp;

O GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ ALNINDAN ÖPÜYORUM
Bugün Malatya'ya gelirken bir kahramanı ziyaret ederek geldim. Dün saldırıya uğrayan emniyet müdürümüz Atalay bey. Provokatörler sahneye çıktı ve 31 vatandaşımızın ölümüne neden oldu. 2 güvenlik görevimizi şehit ettiler. Bütün o emniyet görevlilerimizin alnından öpüyorum. Bu çatışmalar sürerken bu kahraman kardeşimiz Bingöl'ki esnafı ziyaret çıktı ve alçakça pusu kurdular. Bu olaylar olurken talimat vermiştik. Böylesi provokasyonlara girişenlerden hesap sorulacak diye. Buradan Bingöl valimizi ve güvenlik görevlilerini tebrik ediyorum. Bu alçak saldırıyı yapanları 2 saat içerisinde bulup cezasını verdiler.Malatya'dan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. 3 temel ilkemiz var. Birincisi milletimizin kardeşliği. Hiç bir şeyi buna değişmeyiz. Bu aziz vatan üzerinde yaşayan herkes azizdir, saygıya layıktır. Biz Türkiye Cumhuriyeti hukumeti olarak hiçbir şekilde bir kardeş çatışmasının çıkmasına müsade etmeyeceğiz. Bizim çözüm sürecinden anladığımız budur. Ülkemizin birliğinin ve dirliğinin teminatı biziz.

HİÇ UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN
Son 3 gün içinde vandalizmin her türlüsünü yapanlara sesleniyorum. Sakın bu milletin birliğini bozacağınızın rüyasını görmeyin. Bu birlik ve beraberliğe el uzatılmasına izin vermeyeceğiz. Vakur bir şekilde devlet ve milletinize güvenerek barışı korumaya çalışın.Bu eşkiyaların yaptıklarının hesabı sorulacak. Bütün yaraları saracağız. Yıkılan, yakılan binaların çok daha iyisini yapacağız. Daha güçlü bir şekilde bu bölgeye yatırım yapacağız. Kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın. Biz insan için devlet deriz, onlar kendi ideolojileri için insanları katlederler. Aramızdaki fark bu. Kobani bahanesinin arkasına saklanarak milli birliğimizi hedef alanların amacı istikrarsızlığa neden olmaktır.

ELİNİZDE BİR BELGE VARSA AÇIKLAYIN
Şimdi hesap sorma zamanı. Suriye'de son 3 yıl içinde katil Esad'ın bombaları kardeşlerimizi öldürürken, bugün Kobani diye sokağa çıkanlar neredeydi. Yoktular. Çünkü onların meselesi insanlık meselesi değil. Bizim kapımıza gelene hiç bir zaman etnik kökenin nedir diye sormadık. Bu provokatörler ne yaparsa yapsın Anadolu insan merhametlidir. Bunlar ne yaparsa yapsın sizleri bağrına basacaktır. Nasıl Filistin'e sahip çıktıysak, Bosna'ya sahip çıktıysak Kobani'ye de sahip çıkacak olan yine biziz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Bizim ülkemiz emniyet ülkesidir. Bu provokatörler saldırılarıyla bunu bozmak isteseler de milletimiz buna gereken cevabı verecektir.Buradan Türkiye IŞİD'e yardım ediyor diyenlere sesleniyorum. Elinizde bir belge varsa açıklayın. Türkiye hiç bir zaman bir zalimin, bir terör örgütünün yanında olmamıştır. Buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Biz zalim Esad'a da terör örgütü IŞİD'e de karşıyız. Hadi çıkın siz de söyleyin ama söyleyemezler.

PYD MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYOR
Dün Kılıçdaroğlu yeni bir tezkere önerisinde bulundu ama 1 hafta önce tüm Suriye'ye yardım etmek için çıkardığımız tezkereye hayır dediler. Neden biz tezkere sunduğumuzda bu tezkereye hayır dedin izah et. Esad'ın hapishanelerinde esir edilen kardeşlerimiz hem Araptı, hem aleviydi, hem Kürttü. Onlara nasıl hesap vereceksiniz? 3.5 yıldır bizi eleştirenler şimdi sadece Kobani'ye yardım edelim diyorlar. Kobani'de katledilen kürt kardeşlerimizin yanında yine biz olacağız. Onlar HDP'ye, CHP'ye değil bu aziz millete sığındılar. Daha düne kadar Esad'la iş birliği yapan PYD mağdur edebiyatı ile şimdi Türkiye'yi suçluyor. Madem Esad'la çalışıyordunuz ondan yardım isteyebildiniz mi? Hayır.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...