Altın Portakal'da bir ilk!

Altın Portakal'da bir ilk!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Türkiye'nin ilk uzun metraj kukla filmi "Rimolar ve Zimolar-Kasabada Barış"ın galası yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl "Gelenekten Geleceğe" temasıyla 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Türkiye'nin ilk kukla filmi "Rimolar Zimolar-Kasabada Barış", Antalya Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu. İlk özel gösterimi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilite Merkezi öğrencileri de izledi. Süreyya Kıral Erçevik ve Edip Ekal'ın yazdığı 75 dakikalık filmin yönetmenliğini Nermin Er, İsmet Kurtuluş yaparken, yapımcılığını Yonca Ertürk yaptı. Dünya prömiyerini Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda yapan Türkiye'nin ilk kukla filmi "Rimolar ve Zimolar"ın dünya prömiyeri engelli çocukları topluma dahil etmek, eğitimlerini desteklemek, sosyal bireyler olmaları yönündeki çalışmaların önemine dikkat çekmek için izleyiciyle buluştu. Yekta Kopan, Ezgi Mola, Janset Paçal, Şevket Süha Tezel ve Fatih Ürek gibi isimlerin seslendirdiği film, aralarında ufak bir çöl bulunan ve birbirinden çok da uzak olmayan Rimo ve Zimo kasabasında geçiyor.


Altın Portakal'da bir ilk!





"AMAÇ ÇOCUKLARI EĞLENDİRMEK"
Kırmızı halıdan çocuklarla birlikte salona giren yöneten Nermin Er, "Rimolar Zimolar-Kasabada Barış"ın uzun metraj olarak yapılan ilk çocuk kukla filmi olduğunu belirterek, kukla tekniğinin önemli bir teknik olduğunu söyledi. Çocukları eğlendirmek istediklerini kaydeden Er, "Çocukları bir şekilde eğlendirerek bir barış hikayesi anlatmak istedik. Hedefimiz aslında çocukları eğlendirmek" dedi.
Diğer yönetmen İsmet Kurtuluş ise filmin değerli bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Severek çalıştık. Güzel bir şey yapmak istedik. Bence ilk önce sinema eseri olarak ortaya çıkması gerekiyordu. Öyle oldu" diye konuştu. Otistik öğrencilerden Çiğdem Kılıç daha önce sinemaya gelmediğini, burada bulunmanın bile güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...