Komşu'da borsa dibe vurdu!

Komşu'da borsa dibe vurdu!

DÜNYA Haberleri

Atina Borsası'nda 14 Ekim Salı günü başlayan çöküş 15 Ekim Çarşamba günü dramatik boyutlara ulaştı.

Toplu satımların tavan yapmasıyla dün bir ara gün içerisinde borsa endeksi %10 gerileyerek 850 puana kadar düştü. Bu seviye 2013 Temmuz ayından bu yana en düşük seviyeydi.
Salı ve Çarşamba günü yabancı fonların toplu satışlarıyla Atina Borsası'ndaki iki günlük kayıp %11,62'ye ulaştı. Atina'nın memorandum programından çıkma planları ve yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin Yunanistan'ı erken genel seçime ve uzun süreli siyasî felce sürükleyeceğinden endişe duyan yabancı fonlar Salı günü olduğu gibi Çarşamba günü de "ellerini" Atina Borsası'ndan çekmeye devam etti.
Piyasalara sunulan 10 yıl vadeli Yunan tahvillerinin faiz oranlarının %7,6'ya fırlaması da mevcut duruma son derece olumsuz etki ederken, uluslararası piyasaların da Avrupa krizinin yeniden ortaya çıkacağı yönündeki endişelerle sarsılması ve Dow Jones'un güne %2 gibi kayıplarla başlaması Atina Borsası'nı iyiden iyiye çöküşe sevk etti.
Sonuç itibarıyla Atina Borsası dün günü 888,93 puandan %6,25 oranında bir düşüşle kapattı. En son Atina Borsası 31 Temmuz 2013 tarihinde günü 884,60 puandan kapatmıştı.
15 Eylül'de günü 1155,95 puandan kapatan Atina Borsası'nın, son bir aydır erken seçim konusunun daha sık gündeme gelmeye başlaması, Yunanistan'ın memorandumdan çıkış planları yapması ve uluslararası piyasalardaki durumla birlikte 30 gün içerisinde tam 271,35 puan gerilediği görüldü. 2014 yılı başından bu yana ise Atina Borsası endeksi %23,54 oranında değer kaybına uğramış durumda.
Atina Borsası'nın nbsp;düşüşe devam edip etmeyeceği merak konusu. nbsp;


Kaynak: Azınlıkça


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...