İstihdamda sonbahar sevinci

İstihdamda sonbahar sevinci

Ekonomi Haberleri

Yaz durgunluğu sona erdi, işe alımlar başladı. Eylül ayında en fazla otomotiv, ticaret, bilişim ve turizm sektörleri eleman aradı...

Sonbahar geldi, işler açıldı, eleman alımları hızlandı. Veri tabanında 20 milyonu aşkın özgeçmiş bulunduran Kariyer.net adlı site, eylül ayına ait istihdam rakamlarının memnuniyet verici olduğunu açıkladı. Rakamlara göre eylül ayında 55 bin 453 iş ilanı yayınlandı. 15 bin 646 yeni iş ilanına ek olarak eylül ayında 54 bin 761 kişi daha istihdam edilmek üzere aranmaya başladı. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, nbsp;"2013'ün eylül ayına göre eleman aramalarında yüzde 10 artış var. En fazla hareketlilik ticaret, otomotiv, bilişim, turizm sektörlerinde ortaya çıkıyor" dedi. Yılın istihdam şampiyonu olmaya aday olan tekstil, 6 bin 845 başvuru ile ilk sırada yer aldı. Yapı sektörü 6 bin 57, sağlık 4 bin 565 başvuru aldı. En fazla istihdam sağlayan sektörler ise yüzde 29'la ticaret, yüzde 25'le otomotiv, yüzde 21'le turizm ve yüzde 19'la üretim oldu. En çok aranan elemanlar listesinin ilk sırasında, teknisyenler yer aldı. Satış temsilcisi, mühendis, muhasebe elemanı, satış müdürü, mağaza müdürü, tekniker ve insan kaynakları elemanı da 'en çok arananlar' listesinde öne çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...