Dumansız dizilere ödül!

Dumansız dizilere ödül!

YAŞAM Haberleri

Bakan Müezzinoğlu, alkol ve sigara sahnesi olmayan dizi ve filmlere ödül vermeyi ve bu tür yapımlar için bütçe ayrılmasını düşündüklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açık alanlarda sigara yasağı uygulamasının Ocak ayından itibaren yürürlüğe gireceğini, sigara ve alkol sahnesi bulunmayan dizi ve filmlere ise ödül vermeyi planladıklarını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, bazı gazetecilerle sohbetinde yeni sigara yasakları ile ilgili olarak Başbakanlığın Ocak ayında bir genelge yayınlayacağını kaydetti. Hastane, çocuk parkları, cami nbsp;ile AVM giriş ve çıkış kapılarının hemen önünde de sigara içilmesinin yasak kapsamına alınacağını belirten Müezzinoğlu, bu alanlara belli uzaklıktaki yerlerde ise sigara içmenin mümkün olacağını kaydetti. Dizi ve filmlerde sigara ve alkolün buzlanmasının daha fazla dikkat çektiği iddialarını ise Müezzinoğlu, şöyle cevapladı: "Biz bu konuyu çok yönlü tartışıyoruz. Sigara içilen filmler 20 yıl öncesinin filmleri. Biz şimdi alkol ve sigara sahnesi olmayan film ve dizelere ödül verilmesini, bu tür yapımlar için bütçe ayırılmasını tartışıyoruz. Yıllar önce yemek masasında otururken 3 yaşındaki kızım elindeki su bardağını kaldırıp şerefe demişti. Çocuk haklarını burada tartışmak gerekir. 3,5 yaşındaki torunumda geçen günlerde kalemi parmaklarının arasına sıkıştırmış sigara içer gibi yapıyordu. Meğer çocuklar arkadaşlarına gitmişler, orada görmüş. Torunuma "nereden gördün" dedim, "Saliha teyzeden" dedi" Alkol yasaklarının bonzai gibi uyuşturucu kullanımını tetiklediğine yönelik yapılan değerlendirmelere de tepki gösteren Müezzinoğlu, "Saçmalığın daniskası. Alkol kullanan çocukların yüzde 86'sı sigara da içiyor. nbsp;Uyuşturucu kullananların yüzde 90'ı sigara kullanıyor, yüzde 80'i alkol kullanıyor. Sigara ve alkolden uyuşturucuya geçiyor. Verilen mücadele sonrası 15 yaş üzeri dilimde alkole başlayanların oranı yüzde 6-7 puan düştü" dedi.
Yücel KAYAOĞLU-TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...