Davutoğlu: Yeni bir 'fetret'e izin vermeyeceğiz

Davutoğlu: Yeni bir  'fetret'e izin vermeyeceğiz

Politika Haberleri

"Düzensizlik ve kargaşa isteyenler bu emellerine ulaşamayacaklar. Bir daha bu topraklarda fetret yaşatmayacağız."

Bir dizi açılış töreni için gittiği Amasya'da halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani provokasyonlarından, çözüm sürecine, Esad yönetiminden, mültecilere kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yağmura rağmen meydandan ayrılamayan kalabalıklara özetle şunları söyledi:
YOK ÖYLE YAĞMA

"Amasyalı, kahraman Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Onun çocuğu Yaren, 2 yaşında yetim kaldı. 16 yaşındaki Yasin Börü'yü de üçüncü kattan aşağı atarak katlettiler. Şimdi oynanan oyuna karşı sembol iki isim, Hüseyin Hatipoğlu ve Yasin Börü; Biri Türk, biri Kürt... Bu da şuna işarettir ki böyle bir terör geldiğinde Türk, Kürt, Arap hiçbir ayrım yapmadan, herkesi katlediyor. Bütün bunlar yapılırken susanlar, biz hesabını sormak için tedbir aldığımızda seslerini yükseltiyorlar. Yok öyle yağma! Şimdi HDP'nin de, CHP'nin de hesap verme vaktidir. Muhabbeti bu topraklarda hakim kıldığımız gibi, milletin birliğini ve huzurunu da hakim kılacağız. Düzensizlik ve kargaşaya isteyenler bu emellerine ulaşamayacaklar."

KARDEŞLİĞE DEVAM

"Çözüm sürecinden bizim anladığımız, Ferhat ile Şirin'in muhabbetini bütün Türkiye'ye hakim kılmaktır. Bu kararlılıkla yola devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar hedeflediğimiz milli birlik ve kardeşliği tahrip edemeyecekler. Buna izin vermeyeceğiz. Kılıçdaroğlu, '1,5 milyon Suriyeli'yi kabul etmek, Türkiye'ye ihanettir' diyor. Kendisinin yaptığı insanlığa ihanet. Demek istiyor ki, 'o kadınları, o çocukları bıraksaydık ve benim kardeşim Esad onları rahatlıkla öldürseydi'. Kılıçdaroğlu'nun bildiği tek şey CHP geleneğinden gelen baskıcı, diktacı zihniyettir. Dersim katliamını yapanların geleneğini tenkit edemeyen birisi tabii ki Esad'ı de tenkit etmez."

BAŞIN ÖNE EĞİLMEYECEK

"Ankara'da tekrar fetret yaşatılmasına izin vermeyecek kadrolar var. Bir daha bu topraklarda fetret yaşatmayacağız; Ne Osmanlı dönemindeki gibi ne de 2002'nin hemen öncesinde dışarıya borç için el açanların dönemindeki gibi... Bir daha bu milletin başının öne eğdirmeyeceğiz. Sizlerin onuruyla oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."
Daha sonra Bingöl'deki silahlı saldırıda şehit edilen başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun baba evine taziye ziyaretinde bulunan Davutoğlu, şehit başkomiserin 1.5 yaşındaki kızı Yaren Elvan'ı kucağına alarak sevdi. Basına kapalı gerçekleştirilen taziye ziyaretinde ayrıca Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi. Davutoğlu, bu ziyaretin ardından, Saraydüzü Kışlası'nda AK Partili 30 ilin belediye başkanlarıyla toplantı yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...