MHP'den İsrail'e kınama

/ Kaynak: AA
MHP'den İsrail'e kınama

Politika Haberleri  / AA

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural "İsrail polisini ve zihniyetini kınıyorum." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırısına yönelik, " İsrail polisini ve zihniyetini kınıyorum. Bu saldırının doğrudan doğruya inanç değerlerimize yönelik bir saldırı olduğu gayet açık ve nettir" dedi.
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail güvenlik güçlerinin bugün Mescid-i Aksa'ya girerek cemaate saldırdığını, kirli postallarıyla Mescid-i Aksa'yı kirlettiğini ve içeride Kur'an-ı Kerim'lerin savrulduğunu belirterek, olaya ilişkin fotoğraf ve görüntüleri gösterdi.
Saldırıyı gerçekleştiren İsrail polisini ve zihniyetini kınadığını söyleyen Vural, "Bu saldırının doğrudan doğruya inanç değerlerimize yönelik bir saldırı olduğu gayet açık ve nettir. Bu saldırı bütün Müslümanların mukaddes gördüğü bir yere yapılan saldırı. Gerçekten İslam dünyasının içinde bulunduğu böyle bir ortam içerisinde bu saldırıları yapmaları aslında bu medeniyetin ne kadar büyük tehdit altında olduğunu da gayet açık ve net ortaya koyuyor" diye konuştu.
Mescid-i Aksa'nın 1967'den bu yana ilk defa böyle bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını aktaran Vural, "Bu saldırı ve tahribat doğrudan doğruya değerlerimize yönelik bir linç politikasının neticesidir. Bu saldırı karşısında ABD ve AB ile İslam ülkeleri nasıl bir tepki ortaya koyacak? Doğrusu bütün milletim adına bu soruyu soruyorum. Bir taraftan IŞİD terör örgütleri İslam'ın iliğini kuruturken diğer taraftan da maalesef bu saldırılarla emperyalizmin oyunlarıyla medeniyet içi kargaşa ve kaos devam etmektedir" görüşünü dile getirdi.
İsrail'in uzun zamandan beri Mescid-i Aksa üzerinde oyunlar oynadığına dikkati çeken Vural, "İsrail'in oynadığı oyunların bu cüretkarlığa kadar gelmesi karşısında çok ciddi bir tepki konulması gerektiği kanaatindeyim. Bu konuda da Hükümetin Türk milletinin değerleri adına böyle bir tepkiyi ortaya koymasını beklediğimi ifade etmek istiyorum" dedi.


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...