Obama, ara seçimde iki cephede de kaybetti

Obama, ara seçimde iki cephede de kaybetti

DÜNYA Haberleri

ABD'deki ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti, Kongre'nin iki kanadında da çoğunluğu elde etti.

Senato'nun 100 sandalyesinden 36'sı için yapılan seçimlerde şu ana kadar Demokratlar 10, Cumhuriyetçiler ise 21 sandalyeyi kazandı. Böylece Demokratlar 45, Cumhuriyetçiler ise 52 sandalyeye sahip oldu. Louisiana ve Alaska'yı da Cumhuriyetçilerin alması ve sandalye sayısını 54'e çıkarması bekleniyor. Böylece Cumhuriyetçiler 2006'dan beri Senato'da ilk defa çoğunluğu ele geçirmiş oldu. nbsp;
2 YIL ZORLU GEÇECEK
Temsilciler Meclisi'nin 435 üyesinin tamamı için yapılan seçimlerde ise şu ana kadar Cumhuriyetçiler 235, Demokratlar ise 160 sandalye kazandı. Bu sonuçlarla birlikte Başkan Obama'nın işi de zorlaşacak. 2016 da tekrar aday olamayacağı ve Kongre'de güçlü bir desteği olmadığı için Başkan Obama, iki yılı 'Topal Ördek' olarak geçirecek. Obama'nın Kongre'nin daha az rol oynayacağı bir ajanda belirlemesi bekleniyor. Başkan'ın, danışman kadrosunda da değişikliğe gidebileceği konuşuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...