Fenerbahçe'de şifre ekip ruhu

Fenerbahçe'de şifre ekip ruhu

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertlilerin, Beşiktaş derbisiyle zirveye yükselip Rize galibiyetiyle yerini perçinlemesi-nin arkasında tam anlamıyla bir takım çalışması yatıyor.

Fenerbahçe sezona hoca değişikliğiyle başladığında herkesin kafasında soru işaretleri vardı. Futbolun beklenenin altında kalmasıyla başlayan eleştiriler, kötü sonuçların ardından hakaret boyutuna varacak kadar ilerledi ki, Galatasaray karşısında alınan mağlubiyetin ardından İsmail Kartal'ın istifası bile beklendi. Ama 3 haftada her şey değişti. Gençlerbirliği galibiyeti kimseyi tatmin etmese de Beşiktaş derbisi öncesi takıma moral olmuştu. Olimpiyat'ta İsmail Kartal'ın takımı Beşiktaş'ı devirdi ve liderlik koltuğuna kuruldu. Rize maçındaki Fenerbahçe ise futbol resitali sergileyerek zirveyi bırakmaya niyetli olmadığını gösterdi. Peki, ne oldu da Fener, istifadan, kaostan bahsedilen bir ortamdan çabucak sıyrıldı.
Başkandan sihirli dokunuş
Aslında bu sorunun cevabı çok basit. Camiada "baba" olarak anılan Başkan Aziz Yıldırım, duruma el koydu ve ufak dokunuşlarla aile bağlarını sıkılaştırdı. Yıldırım günün büyük bölümünü kulüp ve Samandıra arasında mekik dokuyarak geçirdi. Takıma, "Sonuna kadar yanınızdayım" mesajı vererek güven ortamını yeniden inşa etti ve moral aşıladı. Aziz Yıldırım'ın bu hassas tavrı teknik heyete de sirayet etti. İsmail Kartal, gece gündüz tesislerde kalarak çalışırken, kurmayları da onu yalnız bırakmadı. Samandıra'da devlet memuru gibi mesai yapan oyuncular da ekip ruhunun güçlenmesi için eşlerin ve çocukların da katıldığı organizasyonlar düzenledi. Bu kenetlenme başarıyı getirirken, Fenerbahçe yine şampiyonluğun en güçlü adayı olarak anılmaya başlandı. nbsp;

Fedâkarlar ordusu
Bu sezon 4. yıldızı takmakta kararlı olan Fenerbahçe'de futbolcuların fedakarca mücadelesi dikkat çekiyor. Kaptan Emre, sol arka adalesindeki yırtığa rağmen Galatasaray, Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarında iğne tedavisi olarak görev aldı. Gökhan Gönül, Rize maçında kasık bölgesindeki ağrılara rağmen takım öne geçene kadar sahada kaldı. Volkan belindeki sorun nedeniyle birçok maça iğneyle çıktı. Caner önce ayak parmağından sonra adalesinden sakatlandı ama formayı bırakmadı. Mehmet Topal dizinden ve belinden yaşadığı sakatlıklara rağmen her maçta 90 dakika oynadı. Webo ise annesinin cenaze töreninden gelip aynı gün Beşiktaş maçında kadroda yer aldı. Bütün oyuncular yaşadıkları sıkıntıları öteledi ve Fenerbahçe şampiyonluğun en iddialı adayı konumuna geldi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...