Çuval eylemcisi TGB'lilere destek

/ Kaynak: DHA
Çuval eylemcisi TGB'lilere destek

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İstanbul'da ABD askerlerinin başına çuval geçirme eyleminin ardından gözaltına alınan 12 kişiye destek için Emniyet önünde toplanan grup açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan grup, Eminönü İskele Meydanı'nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan TGB üyesi 12 kişiye destek vermek için basın açıklaması yaptı. Kalabalık, Emniyet Müdürlüğü binası önünde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı.

Eylemci grup adına basın açıklaması yapan TGB İstanbul İl Sekreteri Gizem Doğan, "Türkiye Gençlik Birliği olarak, Eminönü'nde bulduğumuz, kanlı postallarıyla Türkiye'nin topraklarına adım atmış olan Amerikan askerlerinin başlarına çuvalı geçirdik. Türk askerinin başına geçirilmiş olan bu çuvalın hesabını Türkiye Gençlik Birliği bugün gerçekleştirdiği üçüncü çuval eylemiyle intikamını almış oldu. Türkiye topraklarına giren Amerikan askerlerinin her zaman hesabını soracağız. Türkiye'nin her yerinde nefesimiz Amerikan askerlerinin ensesinde olacaktır" şeklinde konuştu.


SABAH ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER


Gözaltına alınan 12 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten avukat Ümit Kaplan ise, "Arkadaşlarımız basın açıklamalarının ardından gözaltına alınarak Emniyet'e getirildiler. Gerek gözaltı işlemleri gerekse ifade işlemleri sırasında herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadılar. Saat 19.00 itibariyle buradaki bütün işlemleri tamamlandı. Bu eylem nedeniyle aslında arkadaşlarımızın 1 dakika bile burada kalmamaları gerekir. Ancak savcılık gözaltında kalmalarını istedi ve sabah saatlerinde nbsp;adliyeye mevcutlu olarak sevk edilmelerini istedi" dedi.

Eylemci arkadaşlarıyla gurur duyduklarını belirten İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca da, "Arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Ülkemizi bölmeye çalışan, teröristleri silahlandıran Amerikan emperyalizmine en doğru cevabı vermişlerdir. Gençlerimizin Amerikan askerinin başına çuval geçirmesi, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığının işaretidir" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...