DSP'nin kuruluşunun 29. yıldönümü

/ Kaynak: AA
DSP'nin kuruluşunun 29. yıldönümü

Politika Haberleri  / AA

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin kuruluşunun 29. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Ne zaman Türkiye'nin başı sıkışsa çıkış yolu olarak DSP göreve çağrılır. Bu bilinçle, Ecevit'in bize öğrettiği gibi her an göreve hazırız" değerlendirmesini yaptı.
Türker, DSP'nin kuruluşunun 29. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, DSP'nin "herkesin boyun eğdiği 12 Eylül darbesine karşı Bülent Ecevit'in verdiği özgürlük mücadelesinin ardından, çalışanların hak mücadelesinden doğan, gelişen ve temelinde insan emeği olan bir parti" olduğunu ifade etti.
DSP'nin Atatürk ilkelerini, insan sevgisini, emeğe saygıyı, dayanışmayı, rehber alan Ecevit'in öncülüğünde 29 yıl önce kurulduğunu belirten Türker, DSP'nin kurulduğu günden bu yana gerçeklerden, dayanışmadan, uzlaşmadan, diyalogdan, insan hak ve özgürlüklerinden, bağımsızlıktan yana olduğunu vurguladı.
DSP'nin haksız kazançla zengin olanların değil, emekçinin, işçinin, köylünün, esnaf ve sanatkarın, gencin, kadının, öğrencinin, işsizin, emeklinin partisi olduğunu dile getiren Türker, "Cumhuriyet rejiminin ilkelerini değiştirerek başka bir cumhuriyet kuracaklarını söyleyenlerin hüküm sürmesinden rahatsızlık duyan vatandaşlarımızın birlikte mücadele etmek için gerekli çatının adresi DSP'dir. Ulusal bütünlüğü savunan ve ulusal çıkarı gözeterek Cumhuriyet'e ve kurucu felsefeye DSP sahip çıkmaya devam edecektir" görüşünü bildirdi.
Halkın sistemli olarak borç yükü altına sokulduğunu, önce yoksullaştırdığını ve sonra çaresiz hale getirildiğini öne süren Türker, şu görüşleri savundu:
"Demokratik kitle örgütleri ve sendikalar, işlevsiz ve etkisiz hale getirildi, demokrasi yozlaştırıldı, hukuk devletinden uzaklaşıldı, güçler ayrılığı ilkesi ortadan kaldırıldı. Bütün bu olumsuz koşullar içerisinde hepimiz biliyoruz ki ne zaman Türkiye'nin başı sıkışsa çıkış yolu olarak DSP göreve çağrılır. Bu bilinçle Ecevit'in bize öğrettiği gibi her an göreve hazırız. Ecevit'ten aldığımız ilham ve güç en büyük hazinemizdir. Çok iyi bilinmelidir ki demokratik sol güçlendikçe Türkiye'de halk, dünyada da Türkiye güçlenecektir. Halkın iktidarını gerçekleştirecek tek güç, demokratik sol güçtür. Bu duygu ve düşüncelerle 29 yıldan bu yana bıkmadan, usanmadan, gece gündüz demeden büyük özveriyle DSP'ye emek veren demokratik solculara sevgi ve saygılarımla şükranlarımı sunuyorum."
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...